Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Fem skäl att vara med i a-kassan

Att vara med i a-kassan är bra både för dig som individ och för hela samhället. A-kassan ger dig en frihet att kunna ändra dig. En stark a-kassa är viktigt för att du ska våga starta företag, byta jobb, utbilda dig eller byta bransch. När du vill ställa om på arbetsmarknaden behövs en trygg försäkring. Det är här SMÅA kommer in i bilden.

  • 1) Du kan få pengar om du förlorar ditt jobb
  • Du kan få upp till 1 200 kronor per dag i 300 ersättningsdagar.
  1. 2) Det är mycket prisvärt
  2. Om det inte går som du tänkt dig backar a-kassan upp dig. Det kostar bara 159 kronor i månaden och om du blir av med jobbet kan du få upp till 33 000 före skatt i månaden. Här kan du göra en preliminär uträkning baserad på din nuvarande inkomst.
  • 3) Du är solidarisk
  • Ju fler som är med desto mer kan SMÅA påverka beslutsfattare för att få ännu bättre villkor för landets företagare. Tillsammans gör vi SMÅA stora.
  • 4) Intygar att du har inkomst
  • När du är medlem i a-kassan kan du intyga att du har en inkomst till både hyresvärdar och banker.
  • 5) Du kan lägga till en inkomstförsäkring
  • Som medlem i SMÅA kan du lägga till en inkomstförsäkring via Försäkring Direkt och försäkra din lön upp till 80 000 kronor. Då ingår även ett konkursskydd. En smart investering om du tjänar mer än taket i a-kassan.

Uppdaterat: 6 maj 2022