Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Företagare berättar

Företagare berättar

Se våra kortfilmer och följ med i vardagen hos företagare runt om i landet. I februari drar vi igång en ny serie under titeln SMÅA möter. Förutom att besöka företagare inom olika branscher ska vi även träffa experter som kan ge dig som företagare tips och råd.

Kombinerar läraryrket med keramik

In det här avsnittet möter vi Maria Selin som driver Anna Maria Selin Design. Maria kombinerar läraryrket med att skapa egen keramik i sin verkstad som sedan säljs i hennes butik. Maria beskriver det som olika världar men hon vill inte sluta med något för hon trivs väldigt bra med den kombinationen.

Guldmakeriet i Söderköping

I det här avsnittet möter vi Gabriella Wallman som driver Guldmakeriet i Söderköping. Verksamheten startades av hennes far 1994 och efter sin gesäll från Guldsmedskolan 2002 arbetade far och dotter tillsammans i många år. För två år sedan gick Gabriellas far bort och i dag sitter hon på hans arbetsbänk och är tacksam över den tid som varit.

Knistad Herrgård satsar på service

I det här avsnittet möter vi Dan Patron Persson som driver Knistad Herrgård i Skövde. Dan, som är kompanjon med Steffo Törnquist, berättar bland annat att de satsar på att ge Sveriges bästa service. Han säger också att hans medarbetare är det absolut viktigaste för verksamheten: ”Trivs medarbetarna, trivs gästerna”.

Riittas företagande har blivit en livsstil

I det här avsnittet möter vi Riitta Hassel som driver Familjen Hassel i Söderköping AB. Hon har arbetat med konstförsäljning och inramning i egen regi sedan 1997. I fjol utökades verksamheten med Galleri Kung Johan där det både hålls utställningar och målarkurser. Hon ser inte sitt företag som ett jobb utan mer som en livsstil och under våren ska hon ta nästa steg och göra en digital satsning som hon berättar mer om i filmen.

Vi besöker Åre Ljusfabrik

I det här avsnittet möter vi Elisabeth Hallbäck som driver familjeföretaget Åre Ljusfabrik. För sju år sedan fick hon chansen att ta över företaget och sedan dess har hon utvecklat verksamheten med en tillhörande butik och ljusstöpning som gruppaktivitet. Hör Elisabeth berätta om vad hon tycker är den största fördelen med att driva just sin verksamhet.

Caroline och Max trivs som företagare i Duved

I det här avsnittet möter vi Caroline Mattsson och Max Olofsson som tillsammans driver Fjällsport i Duved AB. De tog över butiken, som funnits sedan 1985, för tre år sedan. Ett beslut som de inte absolut inte ångrar. I dag erbjuder de utrustning för både skidåkning, friluftsliv och fiske. Allt med service som ledord.

Olle Forsberg om entreprenörsandan

I det här avsnittet möter vi Olle Forsberg. Olle, som driver företaget Entrébolaget Sverige AB i Huddinge, är även engagerad som ledamot i SMÅAs styrelse. Entreprenörsandan har följt med sedan barnsben och han menar att det är lätt att bli fartblind som företagare, att man kan glömma bort att se över sin trygghet när allt fokus ligger på att utveckla sitt företagande.

Resan som frisörföretagare

I det här avsnittet möter vi Viktor Sandberg och företaget You Haircare i Växjö. I dag driver Viktor en egen salong med flera anställda. Men hans företagsresa började med en hyrstol och sedan har han tagit steg för steg mot nya mål.

Flera generationer korgmakare

I det här avsnittet besöker vi Erica Larsson som driver Larssons Korgmakeri AB vid Skeppsbron i Stockholm. Korgmakeriet har alltid varit en del av Ericas liv då företaget gått i generationer från hennes farfarsfar till hennes farmor och farmor och till hennes pappa. Företaget startade redan 1903 och Erica ser ljust på framtiden.

Fem år som egenföretagare

Allt började med ett sommarjobb som murare för över 20 år sedan. I detta avsnitt möter vi Christian Rasmussen som för fem år sedan tog klivet till att bli egenföretagare. Plattsättning var det han fastnade för och i dag driver han CR Kakel i egen regi.

SMÅA besöker Glada Ungmön

I det här avsnittet möter vi två kreativa företagare i Gustavsberg. Carina Åkerström och Helena Zander driver var sitt företag men de samverkar i en och samma lokal. Carina driver Glada Ungmöns diversehandel och Helena Från gammalt till annat AB.

SMÅA möter Niklas Kassberg Wall i Boden

I det andra avsnittet träffar vi Niklas Kassberg Wall i Boden som driver Skifix Sweden AB. Ett företag som har säsongsleasing av skidutrustning och levererar till kunder från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Fem tips i lågkonjunktur

I det första avsnittet möter vi Mattias Andersson, ordförande i Braåsbygdens Företagarklubb. Han ger fem goda råd kring hur du som företagare ska agera under en lågkonjunktur.

EFV Del 19 – Ann-Lousie Kroon

I det här avsnittet möter vi Ann-Louise Kroon som driver CoOperate office i Söderköping – en kombination av företagshotell och mötesplats för det lokala näringslivet.

EFV Del 18 – Pigge Werkelin

I detta avsnitt möter vi entreprenören Pigge Werkelin som brinner för att hjälpa andra att starta och driva företag.

EFV Del 17 – Petter Nyberg

I detta avsnitt möter vi Petter Nyberg som driver Restaurang CG i Luleå. Restaurang CG har en brinnande passion för lokala specialiteter utvalda efter säsong.

EFV Del 16 – Max Larsson

I det här avsnittet möter vi Max Larsson som går i sin mammas fotspår och driver Banérbageriet. Förutom att Max alltid vetat att han ska bli egenföretagare får vi höra om hur hans mamma inspirerat honom under resans gång.

EFV Del 15 – Zara Ansari

I det här avsnittet möter vi Zara Ansari som driver företaget Zaras hälsofokus i Stockholm.

EFV Del 14 – Gunnar

I det här avsnittet möter vi Gunnar Axén som varit ordinarie riksdagsledamot i 16 år, mellan 1998 och 2014. Gunnar är numera företagare och driver bland annat en redovisningsbyrå i Norrköping.

EFV Del 13 – Charbel

Möt föreläsaren Charbel Gabro som älskar att beröra och utmana våra tankesätt.

EFV Del 12 – Johanna

Möt Johanna som driver frisörsalongen Soft hår på Visby. Johanna precis som många andra företagare, har flera anställda som har a-kassa men är själv oförsäkrad.

EFV Del 11 – Thimans Viner

Möt Helena Thimansson som driver Thimans viner i Landskrona. I filmen berättar hon om sitt liv som entreprenör.

EFV Del 10 – Magnus Larsson

Möt illustratören Magnus Larsson. I filmen berättar han om livet som målande konstnär och sin passion för sitt yrke.

EFV Del 9 – Johan Arnoldsson

Möt Johan Arnoldsson som driver familjegården Arnoldsgården på Bjärehalvön. I filmen berättar han om vardagen och de hinder han möter på vägen som gårdsägare och egenföretagare.

EFV Del 8 – Maria Fischer

Möt Maria Fischer som driver företaget Aim by Fischer som hjälper stötta nya entreprenörs-team att få en tryggare och mer hållbar företagsresa.

EFV Del 7 – Dusko Komso

Möt plattsättaren Dusko Komso i filmen berättar han om sin väg mot att bli egenföretagare genom yrkesutbildning och arbete.

EFV Del 6 – Anders Andersson

Möt företagaren och ekonomen Anders Andersson. I klippet förklarar han vikten av att tänka rätt kring sin ekonomi och den stora skillnaden i trygghet mellan att vara anställd och företagare.

EFV Del 5 – Linda Boij

Möt Linda Boij som driver blomsteraffären Flowerhouse i Lund.

EFV Del 4 – Ingemar Emmoth

Möt Ingemar som driver tatueringsstudion Lord Emmoth i Lycksele. I filmen berättar han om sin vardag som tatuerare och småföretagare.

EFV Del 3 – Åse Falkman Fredrikson

Möt matkreatören, författaren och kostrådgivaren Åse. Genom sin verksamhet driver hon bland annat bloggen 56kilo.se där hon inspirerar till hälsosamma och goda vanor.

EFV Del 2 – Ulf Elgehed

Möt Ulf, egenföretagaren och SMÅAs ombud som brinner för att fler företagare ska ha rätt skyddsnät.

EFV Del 1 – Daniel Karlsson

Möt företagaren Daniel Karlsson som driver Borgsjö Strand AB.

En Företagares Vardag

Missa inte vår kommande miniserie om livet som företagare. Följ några av Småas medlemmar och få en inblick i deras vardag. Låt dig inspireras och ta lärdom av andra som också driver företag. Vi publicerar serien på smaakassa.se från 1 maj och framåt. Håll utkik.

Linda Isaksson

Linda driver glasbruket Heta Hyttan i Piteå, i filmen berättar hon om tryggheten med att vara medlem i SMÅA.

Ulf Elgehed

Ulf driver ett konsultföretag inom bygg & betongindustrin. I filmen berättar han om den tuffa tiden under pandemin.

Stefan Fritzdorf

Stefan har drivit Bageriet Vivels sedan 1984. I filmen får du höra mer om familjeföretaget, hans historia och varför han blev medlem i SMÅA.

Angelica och Lola

Följ med på den spännande berättelsen om företaget Lovetruck – en foodtruck full av mathantverk och kärlek!

Caxton Njuki

Tenniscoachen Caxton berättar om sin verksamhet och varför han är medlem i SMÅA.

Det betyder väldigt mycket för mig att jag kunnat komma tillbaka som företagare

Ulf Elgehed