Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Tilläggsförsäkringar

Du som är ansluten till SMÅA kan teckna en kompletterande inkomstförsäkring (löneförsäkring) via Försäkring Direkt, speciellt framtagen för SMÅAs medlemmar. Du kan även teckna en trygghetsförsäkring som är extra fördelaktig om du är medlem i SMÅA.

Tryggt med SMÅA

Arbetsmarknaden kan svänga snabbt och din arbetssituation kan förändras. Ett medlemskap hos oss ger dig möjlighet till ersättning tills du hittar ett arbete. SMÅA är en arbetslöshetskassa för företagare och deras anställda familjemedlemmar.

Få marknadens starkaste skydd

Som medlem kan du lägga till en inkomstförsäkring med konkursskydd och försäkra din lön upp till 80 000 kronor/månad.

Inkomstförsäkringen ger dig marknadens starkaste skydd vid arbetslöshet och du väljer själv hur hög inkomst du vill försäkra, mellan 50 000 och 80 000 kronor.

Den ger dig 80 procent av inkomsten i 100 eller 200 dagar, beroende på vilket du väljer. Dessutom ingår ett konkursskydd som ger 57 300 kronor (ett prisbasbelopp) vid konkurs.

Pris: från 275 kronor i månaden (beroende på vilket inkomsttak du väljer).

Här kan du läsa mer om Inkomstförsäkringen

Trygghetsförsäkring – en helt ny försäkring

Du kan även teckna en trygghetsförsäkring. Ett kompletterande skydd om du blir arbetslös eller sjukskriven mer än 30 dagar i följd. Försäkringen ger dig ersättning för fasta kostnader såsom boendekostnader, telefon/TV/internet med mera. Maximal ersättning är 5 000 kronor per månad i upp till sex månader.

Pris: 199 kronor i månaden.

Här kan du läsa mer om Trygghetsförsäkringen

Vill du veta mer om ersättning?

Arbete är grunden för a-kassan. Hur mycket pengar du får beror både på hur mycket du har tjänat och hur mycket du har arbetat. Har du varit medlem mindre än tolv månader styr arbetstiden ersättningsnivån.

Försäkring Direkt

För mer information om våra extraförsäkringar och villkoren kan du antingen ringa eller mejla Försäkring Direkt.

08-520 056 50 
kundservice@forsakringdirekt.com

Bli medlem idag

Det kostar bara 159 kr/mån!