Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Våra partners

Våra partners

SMÅA vill att fler ska våga och vilja vara företagare och därför samarbetar vi med andra aktörer som värnar om landets företagare. Här finns information om våra partners och länkar till deras hemsidor om du vill veta mer.

Aspia

När du ansöker om ersättning hos oss behöver du skicka in uppgifter om ditt företag och din ekonomi. Till dig, som både är medlem i SMÅA och kund hos Aspia Go, kan Aspia ta fram en ekonomisk rapport som innehåller flera av dessa uppgifter. En rapport som både underlättar för dig och som påskyndar handläggningstiden.

På din begäran tar Aspia fram en rapport som du sedan kan bilägga din ansökan om ersättning. Rapporten innehåller bland annat:
– Balans och resultatrapport för innevarade, samt två föregående år
– Senast avstämda slutskattebesked

Som medlem i SMÅA bjuds du även på startkostnaden i Aspia Go – en digital ekonomitjänst för småföretagare – till ett värde av 1 950 kronor. Vill du veta mer? Kontakta Aspia via mejl på foretagarcenter@aspia.se eller ring 010-210 33 10.

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrums uppdrag är att stimulera ökat nyföretagande.

Den personliga rådgivningen på NyföretagarCentrum är alltid kostnadsfri och objektiv. Rådgivningen som ges är nära kopplad till lokalt näringsliv på den plats du verkar. Du får råd om företagande av företagare.

Fortnox

Fortnox är ett bolag som levererar en molnbaserad företagsplattform för ekonomisk administration och närliggande områden som finansieringstjänster för företag.

Fortnox hjälper SMÅA att sprida budskapet om hur viktigt det är med ett medlemskap i a-kassan även som företagare.

Vill du veta mer om Fortnox och deras tjänster? Kontakta Fortnox via telefon på 0470-78 50 00.

Företagarorganisationer

SMÅA samarbetar även med flera företagsorganisationer och andra aktörer som verkar för företagarens skull.

Företagarna

Småföretagarnas Riksförbund

Företagarförbundet

Frisörföretagarna

Starta & Driva

Hantverkarna