Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Vi vill ge dig ett mervärde

I dag skickas SMÅAs första nyhetsbrev ut. Ett nyhetsbrev där vi, förutom att berätta om aktuellt läge inom vår verksamhet, även ger dig nyheter kring svenskt företagande som kan vara bra att känna till. - Vi brinner för företagande och vi vill att våra medlemmar ska få återkoppling hur vi arbetar för dem i olika frågor. Vi vill även ge våra medlemmar ett mervärde, säger Ulrika Westergren, kassaföreståndare SMÅA.

 

SMÅA är inte bara en a-kassa för företagare, vi är även en röst att räkna med när det kommer till trygghetssystemet och hur det fungerar för Sveriges företagare. Som remissinstans mot beslutsfattare lyfter vi ständigt fram en företagares perspektiv. Ett tydligt exempel på SMÅAs arbete handlar om rätten att få marknadsföra sitt företag även när en företagare är i behov av stöd från a-kassan.

För att ha rätt till arbetslöshetsersättning ska du som företagare aktivt söka jobb för anställning men du får inte marknadsföra och söka uppdrag till ditt företag. Här fick vi igenom en förändring i och med de tillfälliga reglerna. Nu har vi fullt fokus på att denna regel ska permanentas, det vill säga att marknadsföring alltid ska tillåtas även om du får ersättning från a-kassan.

Tillsammans gör vi SMÅA stora
I dag är i Sveriges största sammanslutning av företagare med över 100 000 medlemmar men ju fler vi blir desto starkare röst får vi.
– Som medlem är du med och bidrar till ett bättre trygghetssystem för företagare. Även om du aldrig behöver söka ersättning från a-kassan är du med och stöttar andra företagare som inte haft samma framgång. Du bidrar även till att andra vågar ta steget att starta eget, säger Ulrika Westergren.

Trygghet i en osäker tid
I dag saknar cirka tre av fem företagare medlemskap i a-kassan.
– Vi önskar att fler företagare ger sig själva den trygghet som det innebär att ha SMÅA i ryggen. De senaste åren har lärt oss att det händer saker som vi inte kan påverka och med tanke på den osäkra tid vi lever i nu är det en prisvärd och trygg försäkring, säger Ulrika Westergren.

Fyra nyhetsbrev per år
SMÅA planerar att skicka ut fyra nyhetsbrev per år. I dessa kommer vi även att lyfta fram och synliggöra några av våra medlemmar för att visa på den bredd som Sveriges företagare erbjuder.

Fler nyheter

 • Juridisk rådgivning till dig som medlem i SMÅA

  Genom ett samarbete mellan SMÅA och legaltech-bolaget Kliently får nu SMÅAs medlemmar tillgång till juridisk rådgivning till ett förmånligt medlemspris.
  Läs mer
 • Årlig uppräkning av dagsförtjänsten

  Den 13 maj räknar vi upp den genomsnittliga inkomsten med 3,1 procent.
  Läs mer
 • Avvikande öppettider och ändrad utbetalningsdag

  Under vecka 18 har vi ändrade öppettider i samband med Kristi himmelsfärdsdag.
  Läs mer
 • Olle Lundin

  Extra förmånlig finansiering för SMÅAs medlemmar

  SMÅA vill att det ska finnas förutsättningar för dig att ta ditt företag till nästa nivå. Därför har vi nu inlett ett samarbete med Froda som ger dig som medlem förmånligare lånevillkor.
  Läs mer
Visa fler nyheter