Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Månadsrapport maj 2021

Under årets första fem månader har SMÅA betalat ut 330 miljoner kronor. Under april månad fick 4 268 personer ersättning från SMÅA. Här finns en månadsrapport för maj. Medlemmar som fick ersättningI maj fick 3 760 medlemmar ersättning från SMÅA, att jämföra med…

Under årets första fem månader har SMÅA betalat ut 330 miljoner kronor. Under april månad fick 4 268 personer ersättning från SMÅA. Här finns en månadsrapport för maj.

Medlemmar som fick ersättning
I maj fick 3 760 medlemmar ersättning från SMÅA, att jämföra med 3 471 under samma månad ifjol. En ökning med drygt 8 procent.

Summan som betalats ut
Under maj har SMÅA betalat ut närmare 51 miljoner kronor i arbetslöshetsersättning till medlemmar, att jämföra med 53 miljoner kronor under samma period 2020.

Antalet medlemmar
Medlemsstatistiken visar att SMÅA per den sista maj var 111 052 medlemmar, varav 36 823 kvinnor och 74 229 män.

Nyanmälningar
Andelen ersättningssökande ökade kraftigt under 2020 jämfört med tidigare år. Nedan finns statistik per månad för 2020 och 2021.

                  2020           2021          

Januari        447             549            

Februari      331             388

Mars           957             329

April            1 714          282

Maj             804             236

Juni            618            

Juli              454            

Augusti       372            

September  499            

Oktober      461            

November   462            

December   430            


Antalet ansökningar där utredning pågår/väntar på hantering
I dagsläget har SMÅA 500 ansökningar där utredning antingen pågår eller ligger i väntan på hantering.

Fler nyheter

  • SMÅA möter företagare och experter

    Ni har väl inte missat vår företagarserie med titeln SMÅA möter? I vår aktuella miniserie besöker vi företagare runt om i landet och träffar experter som delar med sig av goda råd kring allt som rör företagande.
    Läs mer
  • Viktigt att du ser över dina uppgifter

    Se till att de betal-och kontaktuppgifter du meddelat oss är aktuella så att du inte riskerar att förlora ditt medlemskap eller missar viktig information om obetalda medlemsavgifter.
    Läs mer
  • Viktig information om utbetalning

    Tidigare har du som haft ett konto i Swedbank fått din utbetalning automatiskt insatt på ditt konto. Det har nu ändrats och du behöver anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister. Om du inte anmäler ett konto får du din ersättning på en utbetalningsavi i stället.
    Läs mer
  • Debattartikel: Ge trygghet även till småföretagare

    Regeringen behöver stärka trygghetssystemen för företagare. Det skriver SMÅAs styrelseordförande Helena Lundgren tillsammans med Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarson i en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag. Här kan du läsa debattartikeln i sin helhet.    
    Läs mer
Visa fler nyheter