Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Extra förmånlig finansiering för SMÅAs medlemmar

SMÅA vill att det ska finnas förutsättningar för dig att ta ditt företag till nästa nivå. Därför har vi nu inlett ett samarbete med Froda som ger dig som medlem förmånligare lånevillkor.
Olle Lundin

Under våren har SMÅA ingått ett samarbete med Froda som är marknadsledande på företagslån för småföretagare.
– När mindre företag inte får tillgång till finansiering är det inte bara den individuella företagaren som går miste, utan samhället i stort. Den traditionella låneprocessen är manuell, tidskrävande och anpassad efter stora bolag och därför grundade vi Froda. För att göra det enkelt för små och medelstora företag att få tillgång till finansiering och ge dem samma möjligheter att investera i sina idéer, säger Olle Lundin, vd Froda.

10 procent rabatt

Alla SMÅA-medlemmar som tar ett lån hos Froda får 10 procent rabatt på lånekostnaden. Dessutom bjuder Froda på kostnaden för tre månaders medlemskap i SMÅA.
– Vi samarbetar med SMÅA för att fler företagare ska få veta vilka möjligheter som finns hos oss men framför allt för att för att sprida kunskap till våra kunder om den trygghet som SMÅA kan erbjuda, säger Olle Lundin.

Gemensam strävan

I dag saknar mer än hälften av landets företagare tryggheten som ett medlemskap i en a-kassa ger. Det vill SMÅA ändra på och en viktig pusselbit i den strävan är våra samarbeten.
– Att kunna skapa bättre förutsättningar för våra medlemmar känns viktigt. Vi behöver nå ut brett med budskapet om att man som företagare kan och bör försäkra sig och sin inkomst och ges möjlighet att överleva en tuff tid med hjälp av stöttning från oss. Att företagare får ta del av det trygghetssystem som de redan är med och finansierar, säger Ulrika Westergren, kassaföreståndare SMÅA.

Här hittar du mer information om erbjudandet. 

Fler nyheter

 • Juridisk rådgivning till dig som medlem i SMÅA

  Genom ett samarbete mellan SMÅA och legaltech-bolaget Kliently får nu SMÅAs medlemmar tillgång till juridisk rådgivning till ett förmånligt medlemspris.
  Läs mer
 • Årlig uppräkning av dagsförtjänsten

  Den 13 maj räknar vi upp den genomsnittliga inkomsten med 3,1 procent.
  Läs mer
 • Avvikande öppettider och ändrad utbetalningsdag

  Under vecka 18 har vi ändrade öppettider i samband med Kristi himmelsfärdsdag.
  Läs mer
 • SMÅA möter företagare och experter

  Ni har väl inte missat vår företagarserie med titeln SMÅA möter? I vår aktuella miniserie besöker vi företagare runt om i landet och träffar experter som delar med sig av goda råd kring allt som rör företagande.
  Läs mer
Visa fler nyheter