Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Civilministern besökte SMÅA i Lycksele

I går fick vi besök av Sveriges civilminister Ida Karkiainen (S). Ett besök som ministern sammanfattade som både intressant och inspirerande. Förutom att berätta om vår verksamhet fick vi även delge våra erfarenheter av att flytta huvudkontoret från centrala Stockholm till Lycksele.…
I går fick vi besök av Sveriges civilminister Ida Karkiainen (S). Ett besök som ministern sammanfattade som både intressant och inspirerande.

Förutom att berätta om vår verksamhet fick vi även delge våra erfarenheter av att flytta huvudkontoret från centrala Stockholm till Lycksele. En flytt som visade sig vara full av möjligheter.
­- Vi vill att det ska finnas en a-kassa för just företagare i Sverige och för att säkerställa en verksamhet i framtiden var det här helt rätt väg att gå. Förutom att vi minskat våra kostnader med flera miljoner kronor årligen har vi fått en stor och bred kompetens i Lycksele, säger Helena Lundgren, styrelseordförande SMÅA.

Civilminister Ida Karkiainen blev inspirerad av den resa som SMÅA gjort och hon hoppas att fler ska få ta del av den framöver. Både för att visa att det inte bara går att utlokalisera verksamheter från storstäderna utan att det även kan bli ett lyft.

Medskick till regeringen

I flera år har SMÅA arbetat med att synliggöra de fallgropar som dagens trygghetssystem utgör för företagare. I samband med ministerbesöket passade SMÅA på att göra några ytterligare medskick till regeringen.

Det handlar bland annat om en företagares möjlighet att få marknadsföra sig och sitt företag under tiden man får ersättning från a-kassan. Detta för att kunna starta upp sitt företag så snabbt som möjligt igen.
– I ordinarie lagstiftning ska du som företagare aktivt söka jobb som anställd men du får inte marknadsföra dig och söka uppdrag till ditt företag. Här fick vi igenom en förändring i och med de tillfälliga reglerna och det är av yttersta vikt att detta permanentas, säger Helena Lundgren.

Efterfrågar en flexiblare lagstiftning

Ett annat medskick var att i alla frågor och utredningar som rör företagare bör experter inom svenskt företagande inkluderas redan från start. Exempelvis när det gäller lagen som styr en företagares rätt till arbetslöshetsersättning.
– SMÅA efterfrågar en flexiblare och tydligare lagstiftning. Företagandet i Sverige ser annorlunda ut i dag än det gjorde för tjugo år sedan och vi vill se en grundligare utredning just kring en företagares arbetslöshet. Dagens lagstiftning utgår från anställda och med tanke på hur viktiga företagen är för Sverige är det hög tid att lagen även anpassas utifrån en företagares perspektiv och förutsättningar, säger Helena Lundgren.

Fler nyheter

 • Mina sidor är stängd 8 november till den 13 november

  För att öka vår effektivitet och få nöjdare användare byter vi ärendehanteringssystem. Under tiden det nya systemet installeras hålls e-tjänsten Mina sidor stängd.
  Läs mer
 • 9 november går det inte att ringa in till oss

  På grund av utbildning för vår personal är SMÅAs telefon stängd onsdag den 9 november. Telefonin fungerar som vanligt övriga vardagar den veckan, välkommen att kontakta oss då.
  Läs mer
 • Nu kan du logga in med Freja eID

  Nu kan vi erbjuda ett nytt alternativ för elektroniskt identifiering så att fler kan nyttja våra e-tjänster.
  Läs mer
 • Val 2022 – Partiernas syn på a-kassan

  Inför valet den 11 september har vi på SMÅA tagit en snabb titt på vad riksdagspartierna säger om a-kassan. Nedan har vi sammanfattat vad partierna lyfter i sina valmanifest och länkat till deras allmänna hållning i frågan.
  Läs mer
Visa fler nyheter