Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Antalet konkurser ökar i Sverige

Den höga inflationen och centralbankernas räntehöjningar slår mot omvärlden och den svenska ekonomin. Svensk ekonomi är inne i en lågkonjunktur som bedöms hålla i sig till 2025 och det är tuffa tider för många företagare runt om i landet. Nu kommer flera rapporter om att antalet konkurser ökar i Sverige.

I mars har 455 aktiebolag försatts i konkurs i Sverige. En ökning med 13 procent jämfört med samma månad i fjol 2022. Tillsammans hade dessa verksamheter över 1 600 anställda och omsatte 2,8 miljarder kronor enligt senaste årsredovisningen.

Hårt drabbade branscher
Det är tre branscher som drabbats hårdare än andra om man ser till antalet konkurser:

 • Restaurangverksamhet
 • Byggande av bostadshus och andra byggnader
 • Slutbehandling av byggnader

Även SMÅA ser samma tendens inom vår handläggning. Antalet medlemmar som söker ersättning ökar både inom bygg- och restaurangbranschen.
– Vi är dagligen i kontakt med flera företagare från olika branscher som oroar sig över situationen och som förbereder sig på ännu tuffare tider. Många hör av sig och vill ha råd på hur de ska tänka och göra i det läget vi befinner oss i nu, säger Jessica Tjällman, marknads- och kommunikationschef på SMÅA.

Sprid ordet om a-kassan för företagare
Enligt den senaste rapporten från konjunkturinstitutet, KI, pressas både hushåll och företag av den höga inflationen och det allt högre ränteläget.
– Tipsa gärna dina företagsvänner och branschkollegor om SMÅA – a-kassan för företagare och de möjligheter till trygghet som finns. Vi vill att fler företagare står rustade i den oroliga tid vi lever i nu, säger Jessica Tjällman.

Källa: Kreditrapporten.se, Konjunkturinstitutet

Fler nyheter

 • God Jul från SMÅA!

  Många julhälsningar blir det nu men även vi på SMÅA vill önska dig en riktigt fin julhelg.
  Läs mer
 • Det tillfälliga regelverket för företagare upphör

  Från och med 1 januari 2024 upphör det tillfälliga regelverket att gälla och i stället införs en treårsregel för vilande företag.
  Läs mer
 • Stabil handläggningstid på SMÅA

  Trots oroliga tider har SMÅA en stabil handläggningstid. I genomsnitt tar det tre veckor från det att du ansöker till dess du får beslut i ditt ärende.
  Läs mer
 • Hälften av Sveriges småföretagare är oförsäkrade

  I dag är det viktigare än någonsin att försäkra sin inkomst. Trots det står många företagare utan en försäkring för inkomstbortfall. En undersökning bland landets småföretagare visar att över hälften står utan medlemskap i en a-kassa.
  Läs mer
Visa fler nyheter