Mina sidor

Om Mina sidor

Mina sidor är en portal med säker inloggning via e-legitimation för dig som medlem i SMÅA. När du loggat in kan du bl a se uppgifter om beviljad ersättning och utbetalningar. Det är dessutom mer fördelaktigt att fylla i och skicka in kassakort via Mina sidor.

 

Kassakort via Mina sidor istället för papperskassakort

Eftersom kassakortet/tidrapporteringen i Mina sidor sker via ett formulär är det mindre risk att det blir fel ifyllt.

Utbetalningen kommer till dig snabbare. Detta eftersom tiden för postgång och skanning elimineras. När den tvåveckorsperiod som ska redovisas har passerat kan du under måndagen fylla i, signera och skicka in ditt kassakort elektroniskt via Mina sidor. Torsdag samma vecka har du pengar på ditt konto (under förutsättning att du fått beslut om beviljad ersättning).

Mina sidor mobil

Mina sidor har även ett mobilt gränssnitt. När man surfar in på adressen för Mina sidor via smartphone, surfplatta eller liknande mobil enhet så visas Mina sidor anpassad för mobila enheter. Funktionerna i det mobila gränssnittet motsvarar till största delen dem man kommer åt via webben.

Logga in

Alla medlemmar kan logga in i Mina sidor. Inloggning sker med e-legitimation.  Med mobilt BankID kan du logga in både via webben och din mobila enhet.

Läs mer om e-legitimation på http://e-legitimation.se/ eller på https://eid.primeportal.com/EID/Pages/Olika-utgivare-av-e-legitimation.aspx

Bläddra mellan sidor

När du är inloggad i Mina sidor rekommenderar vi att du bläddrar med Mina sidors knappar ”nästa”, ”föregående” osv. Webbläsarens navigeringsknappar ger fel visning av innehållet på sidorna.

Det här kan du göra på Mina sidor

  • Skicka kassakort
  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Få information om ditt ärende
  • Få information om ditt medlemskap.
  • Se dina utbetalningar
  • Ta emot brev från oss
  • Se de flesta handlingar du skickat till oss
  • Se de program som du är anvisad via Arbetsförmedlingen
  • Få kontrolluppgift
  • Skicka vissa blanketter/formulär

Vid hög belastning – sämre funktionalitet

De allra flesta väljer att logga in och fylla i kassakort på måndag förmiddagar. Detta kan göra att belastningen i e-tjänsten blir för hög. Konsekvenserna av för hög belastning kan ge problem med att logga in eller att godkänna/skicka in kassakort. Om du får problem med Mina sidor på en måndag rekommenderar vi att du gör ett nytt försök annan tid på dagen.

Systemägaren jobbar intensivt och kontinuerligt för att komma tillrätta med belastningsproblemen.

Dela det här