Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

SMÅA vill att fler företagare försäkrar sin inkomst

Under november och december kör SMÅA en reklamfilm i TV4 och TV4 Play med ambition att få fler företagare att försäkra sin inkomst i a-kassan. I dag saknar ungefär hälften av landets företagare ett medlemskap i en a-kassa. Satsningen är ett led i att fler företagare ska kunna känna sig trygga i den osäkra tid vi lever i nu.

– Sveriges företagare har en väldigt viktig roll. Både för att de bidrar i stor utsträckning till vårt välfärdssamhälle och för att de skapar många arbetstillfällen runt om i landet. Vi vill såklart att alla företagare ska försäkra sin inkomst och ges möjlighet att överleva en tuff tid med hjälp av stöttning från SMÅA. Därför vill vi att fler ska få upp ögonen för a-kassan för företagare och gör en stor satsning för att nå ut med vårt budskap, säger Ulrika Westergren, kassaföreståndare SMÅA.

En osäker tid

Sedan 2021 har SMÅA investerat medvetet i marknadsföring och under hösten 2022 gör SMÅA sin största satsning någonsin. Däribland en reklamfilm som visas på TV4 under november och december.
– Förutom att vi är måna om att alla företagare ska ha ett skyddsnät får SMÅA en starkare röst ju fler medlemmar vi har. Det är fortfarande många företagare som saknar kännedom om att de har rätt till försäkringen och hur den faktiskt fungerar och det vill vi ändra på. Vi lever i en osäker tid men med ett medlemskap hos SMÅA har du tryggat din inkomst oavsett vad som händer. Du har även ett medlemskap i en organisation som kämpar för att förbättra villkoren för landets företagare, säger Jessica Tjällman, marknadschef SMÅA.

Konkursvåg spås

Det är en tuff tid för landets småföretagare, med både höga elpriser och lågkonjunktur. Rapporter om att det väntas en konkursvåg under 2023 är något SMÅA både förbereder sig inför bemanningsmässigt samtidigt som vi satsar på ökad synlighet för att fler företagare ska stå rustade.
– Vi hör av våra medlemmar att många orkade sig igenom pandemin med näsan knappt över vattenytan men att man inte har kraft eller resurser att klara av ytterligare en stor påfrestning på verksamheten så nära inpå, säger Ulrika Westergren.

Sprid gärna ordet

Tack för att du är medlem i SMÅA – a-kassan för företagare. Du får gärna vara med och sprida budskapet till vänner, branschkollegor och andra så att fler får ett ekonomiskt skyddsnät i en orolig tid.

Fler nyheter

 • Samarbete med företagaren i fokus

  Att vara företagare ska vara tryggt och enkelt. Vi på SMÅA – a-kassan för företagare – värnar om din trygghet och vill att det ska vara enkelt att vara företagare. Precis som Aspia vill genom sina tjänster. Av den anledningen har vi nu inlett ett samarbete.
  Läs mer
 • Telefontider vecka 20

  Under vecka 20 har vi förändrade öppettider i telefonin.
  Läs mer
 • Fortsatta lättnader för företagare

  I år gäller tillfälliga regler för företagare som får ersättning från a-kassan. Det innebär bland annat att det är tillåtet att marknadsföra sin verksamhet med bibehållen a-kassa. Enligt huvudregeln måste en företagare upphöra med sin näringsverksamhet helt eller inte göra några åtgärder…
  Läs mer
 • Träffa SMÅA på Starta & Driva Företag-dagen

  Den 3 maj arrangeras Starta & Driva Företag-dagen på Arena Sergel i Stockholm. Det är ett öppet forum där alla är välkomna, allt från entreprenörer till små och medelstora företag, eller för dig som bara är nyfiken och funderar på att starta eget.
  Läs mer
Visa fler nyheter