Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekomenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Samarbetar för att öka företagares trygghet

Att vara företagare ska vara tryggt och enkelt. Vi på SMÅA – a-kassan för företagare – värnar om din trygghet och vill att fler ska våga och vilja vara företagare. Precis som NyföretagarCentrum gör i sitt uppdrag att stimulera ökat nyföretagande. I…

Att vara företagare ska vara tryggt och enkelt. Vi på SMÅA – a-kassan för företagare – värnar om din trygghet och vill att fler ska våga och vilja vara företagare. Precis som NyföretagarCentrum gör i sitt uppdrag att stimulera ökat nyföretagande.

I dag saknar många företagare tryggheten som ett medlemskap i en a-kassa ger och det vill SMÅA ändra på. En viktig pusselbit i den strävan är samarbetet med NyföretagarCentrum.

– Att kunna nå ut med viktig information genom NyföretagarCentrums kanaler betyder mycket för oss. Vi behöver nå ut brett med budskapet om att man även som företagare kan och bör försäkra sig och sin inkomst, säger Jessica Tjällman, marknads- och kommunikationschef SMÅA.

Många saknar kännedom

SMÅA har varit partner till NyföretagarCentrum i många år men i år har samarbetet stärkts ytterligare. Syftet är att bidra till en ökad kunskap hos gemene man om hur trygghetssystemet ser ut för småföretagare.
– Det är oroliga tider och det kan kännas tufft att starta och driva ett företag just nu. Därför vill vi självklart vara med och sprida kunskap och öka kännedomen om att det finns en a-kassa som fokuserar på företagare och som vet hur det fungerar, säger Sara Strand, Marknad & Partnerskap, NyföretagarCentrum Sverige.

Som företagare är du med och finansierar välfärden

– Sveriges företagare bidrar på så många sätt till vårt välfärdssamhälle och skapar många arbetstillfällen runt om i landet. Vi vill såklart att alla företagare ska försäkra sin inkomst och ges möjlighet att överleva en tuff tid med hjälp av stöttning från oss. Att de får ta del av det trygghetssystem som de redan är med och finansierar, säger Jessica Tjällman.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta SMÅA på 08-723 44 00 vardagar mellan 09.00-11.00 eller mejla till info@smakassa.se.

Fler nyheter

 • Ny företagarserie: SMÅA möter

  I år drar vi på SMÅA igång en ny serie under titeln SMÅA möter. Förutom att besöka företagare inom olika branscher ska vi även träffa experter som kan ge dig som företagare tips och råd. I det första avsnittet möter vi Mattias…
  Läs mer
 • Föreningsstämma 23 maj 2024

  Den 23 maj 2024 håller SMÅA ordinarie föreningsstämma. Stämman hålls i Kiruna, Norrbottens län. Alla medlemmar har möjlighet att framföra ett ärende för behandling på stämman. Ett sådant ärende ska vara SMÅAs styrelse tillhanda senast 15 mars. Ärenden ska skickas in skriftligt.…
  Läs mer
 • Så klarar du svackor i företaget

  Det kan hända att allt inte blir som man tänkt sig. Här har vi samlat några tips om du vill agera proaktivt eller om du har en svacka i ditt företagande.
  Läs mer
 • SMÅA förstärker sitt team

  För att möta våra medlemmars behov ännu bättre ska SMÅAs team förstärkas. SMÂA söker nu både försäkringsutredare och medlemshandläggare.  Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster.  
  Läs mer