Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Ny trygghetsförsäkring som ger extra

Från den 1 januari 2023 kan du teckna en trygghetsförsäkring som är extra fördelaktig om du är medlem i SMÅA. Trygghetsförsäkringen gäller både vid sjukskrivning och arbetslöshet och är en komplettering till a-kassan.

Om du tjänar mer än taket i a-kassan – 33 000 kronor – kan du även teckna en inkomstförsäkring (löneförsäkring). Då ingår också ett unikt konkursskydd, speciellt framtagen för SMÅAs medlemmar. Inkomstförsäkringen ger dig marknadens starkaste skydd vid arbetslöshet och du väljer själv hur hög inkomst du vill försäkra, mellan 40 000 och 80 000 kronor.

Den ger dig 80 procent av inkomsten i antingen 100 eller 200 dagar. Dessutom ingår ett konkursskydd som ger 47 600 kronor (ett prisbasbelopp) vid konkurs.

Pris: från 275 kronor i månaden (beroende på vilket inkomsttak du väljer).

Trygghetsförsäkring – en helt ny försäkring

Du kan även teckna en trygghetsförsäkring specifikt framgången för småföretagare. Ett kompletterande skydd om du blir arbetslös eller sjukskriven mer än 30 dagar i följd. Försäkringen ger dig ersättning för fasta kostnader såsom boendekostnader, telefon/TV/internet med mera. Maximal ersättning är 5 000 kronor per månad i upp till sex månader. Om du inte är medlem i SMÅA begränsas ersättningen till 4 000 kronor per månad. Försäkringen ger också ersättning med ett månadsbelopp om du blir inlagd på sjukhus mer än 14 dagar.

Pris: 199 kronor i månaden.

För mer om information om våra extraförsäkringar och villkoren kan du antingen ringa eller mejla våra samarbetspartners Försäkring Direkt.

08-520 056 73 
kundservice@forsakringdirekt.com

Fler nyheter

 • God jul och Gott nytt år!

  Med en hälsning från vår medlem Jon-Krista, aktuell i programmet Bonde söker fru, önskar vi er alla en god jul och ett gott nytt år. 
  Läs mer
 • Åldersgränsen i a-kassan höjs till 66 år

  Vid årsskiftet höjs den övre åldersgränsen för rätt till arbetslöshetsersättning och medlemskap i a-kassan. Åldersgränsen höjs till 66 år.
  Läs mer
 • Extra utbetalning

  Då det kan ha varit svårt att logga in eller deklarera sina tidrapporter väljer vi att köra en extra utbetalning denna vecka. Detta för att så många som möjligt ska kunna få ersättning innan jul. De som skickar in sina tidrapporter 20…
  Läs mer
 • Nu är våra system tillgängliga igen

  Under dagen har vi kunnat öppna våra system igen. Tack för ditt tålamod under tiden våra system legat nere. Nu kan du både göra en ansökan om antingen ersättning eller medlemskap samt skicka in dina tidrapporter.
  Läs mer
Visa fler nyheter