Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Nivån på a-kassan blir kvar

Nivån på a-kassan blir kvar. Det meddelade statsminister Ulf Kristersson i samband med regeringsförklaringen i måndags.

Sedan 2020 har Sverige haft tillfälliga regler för arbetslöshetsförsäkringen som bland annat inneburit att taket i a-kassan varit högre. I dagsläget ligger taket på 33 000 kronor, att jämföra med drygt 25 000 kronor innan pandemin.

I valrörelsen har nivån på ersättningen debatterats men nu meddelar regeringen att dagens nivå på a-kassa även ska gälla framgent.

– För att långsiktigt klara lågkonjunkturen måste arbetslinjen värnas och den svenska tillväxtkraften stärkas enligt den tillträdda regeringen. Samtidigt måste den gemensamma välfärden vara pålitlig och därför behåller man dagens nivå, står det i dokumentet.

Små företag behöver lättnader

I regeringsförklaringen lyfter man även att svenska företag – inte minst de många små företagen – behöver lättnader från byråkrati och administration. Regeringen ska därför ta ett helhetsgrepp för att långsiktigt förbättra näringslivets förutsättningar. Några exempel som nämns är att 3:12-reglerna ska ses över och förbättras och att en ny produktivitetskommission tillsätts för att göra en samlad analys av den svenska ekonomins konkurrenskraft.

Vidare skriver man att det svenska näringslivet är ett drivhus för välstånd och innovation, men numera också en viktig miljörörelse – världsledande i hållbarhet och grön omställning. Regeringen meddelar att de ska vara en offensiv partner i det arbetet.

– Alla de företagsamma människor som skapar jobb, välstånd och dynamik förtjänar vår respekt. Fri ekonomi och fri företagsamhet är grunden för vårt välstånd, står det i regeringsförklaringen.

Läs hela regeringsförklaringen här

Fler nyheter

 • Almedalsveckan för SMÅA

  SMÅA efterfrågar ett större fokus på företagarfrågor under Almedalsveckan. - Det var få punkter i programmet som handlade om just företagande och entreprenörskap. SMÅA har en viktig roll att vara med där och lyfta just företagarfrågorna, säger Ulrika Westergren, kassaföreståndare.
  Läs mer
 • Två gratismånader för SMÅAs medlemmar

  Som medlem i SMÅA har du tillgång till förmånliga försäkringar som säkerställer din trygghet i olika situationer. Som medlem får du även de två första månaderna utan kostnad.
  Läs mer
 • Ny arbetslöshetsförsäkring från oktober 2025

  Den 18 juni antog riksdagen en ny arbetslöshetsförsäkring. Den nya lagen träder i kraft den 1 oktober 2025. Den nya försäkringen baseras på din inkomst och innehåller flera förändringar. Här går vi igenom några av dessa.
  Läs mer
 • Ta reda på om vi behöver ditt slutskattebesked

  Skatteverket börjar skicka ut slutskattebesked mellan den 3–7 juni till dig som deklarerade senast den 2 maj. Du som har ansökt om ersättning och väntar på att få ett beslut om a-kassa kan behöva bifoga en kopia av ditt slutskattebesked till din ansökan.
  Läs mer
Visa fler nyheter