Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Nivån på a-kassan blir kvar

Nivån på a-kassan blir kvar. Det meddelade statsminister Ulf Kristersson i samband med regeringsförklaringen i måndags.

Sedan 2020 har Sverige haft tillfälliga regler för arbetslöshetsförsäkringen som bland annat inneburit att taket i a-kassan varit högre. I dagsläget ligger taket på 33 000 kronor, att jämföra med drygt 25 000 kronor innan pandemin.

I valrörelsen har nivån på ersättningen debatterats men nu meddelar regeringen att dagens nivå på a-kassa även ska gälla framgent.

– För att långsiktigt klara lågkonjunkturen måste arbetslinjen värnas och den svenska tillväxtkraften stärkas enligt den tillträdda regeringen. Samtidigt måste den gemensamma välfärden vara pålitlig och därför behåller man dagens nivå, står det i dokumentet.

Små företag behöver lättnader

I regeringsförklaringen lyfter man även att svenska företag – inte minst de många små företagen – behöver lättnader från byråkrati och administration. Regeringen ska därför ta ett helhetsgrepp för att långsiktigt förbättra näringslivets förutsättningar. Några exempel som nämns är att 3:12-reglerna ska ses över och förbättras och att en ny produktivitetskommission tillsätts för att göra en samlad analys av den svenska ekonomins konkurrenskraft.

Vidare skriver man att det svenska näringslivet är ett drivhus för välstånd och innovation, men numera också en viktig miljörörelse – världsledande i hållbarhet och grön omställning. Regeringen meddelar att de ska vara en offensiv partner i det arbetet.

– Alla de företagsamma människor som skapar jobb, välstånd och dynamik förtjänar vår respekt. Fri ekonomi och fri företagsamhet är grunden för vårt välstånd, står det i regeringsförklaringen.

Läs hela regeringsförklaringen här

Fler nyheter

 • Hur snabbt får du ditt beslut?

  SMÅA har en stabil handläggningstid. I genomsnitt tar det fyra veckor från det att du ansöker till dess du får beslut i ditt ärende. 
  Läs mer
 • Tips för snabbare handläggning

  När du gör din ansökan om ersättning behöver vi flera uppgifter från dig. För att dina uppgifter ska hamna hos handläggaren direkt bör du använda dig av vår e-tjänst Mina Sidor.
  Läs mer
 • SMÅAs medlemmar erbjuds digital ekonomitjänst

  I våras ingick SMÅA ett samarbete med Aspia som är en av Sveriges största affärspartners inom ekonomi, lön och HR. Syftet med samarbetet är både en bättre kundupplevelse och att underlätta för den enskilde företagaren. Som medlem erbjuds du även en del…
  Läs mer
 • I Almedalen för att sätta ljus på trygghetssystemet för företagare

  Tillsammans gör vi SMÅA stora. Det är inte bara ord, utan det är tillsammans vi kan få till bättre villkor för företagare i trygghetssystemet. Denna vecka befinner sig representanter för SMÅA på Almedalsveckan i Visby för att lyfta fram våra medlemmars önskemål om förbättrade villkor i arbetslöshetsförsäkringen.
  Läs mer
Visa fler nyheter