Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Nivån på a-kassan blir kvar

Nivån på a-kassan blir kvar. Det meddelade statsminister Ulf Kristersson i samband med regeringsförklaringen i måndags.

Sedan 2020 har Sverige haft tillfälliga regler för arbetslöshetsförsäkringen som bland annat inneburit att taket i a-kassan varit högre. I dagsläget ligger taket på 33 000 kronor, att jämföra med drygt 25 000 kronor innan pandemin.

I valrörelsen har nivån på ersättningen debatterats men nu meddelar regeringen att dagens nivå på a-kassa även ska gälla framgent.

– För att långsiktigt klara lågkonjunkturen måste arbetslinjen värnas och den svenska tillväxtkraften stärkas enligt den tillträdda regeringen. Samtidigt måste den gemensamma välfärden vara pålitlig och därför behåller man dagens nivå, står det i dokumentet.

Små företag behöver lättnader

I regeringsförklaringen lyfter man även att svenska företag – inte minst de många små företagen – behöver lättnader från byråkrati och administration. Regeringen ska därför ta ett helhetsgrepp för att långsiktigt förbättra näringslivets förutsättningar. Några exempel som nämns är att 3:12-reglerna ska ses över och förbättras och att en ny produktivitetskommission tillsätts för att göra en samlad analys av den svenska ekonomins konkurrenskraft.

Vidare skriver man att det svenska näringslivet är ett drivhus för välstånd och innovation, men numera också en viktig miljörörelse – världsledande i hållbarhet och grön omställning. Regeringen meddelar att de ska vara en offensiv partner i det arbetet.

– Alla de företagsamma människor som skapar jobb, välstånd och dynamik förtjänar vår respekt. Fri ekonomi och fri företagsamhet är grunden för vårt välstånd, står det i regeringsförklaringen.

Läs hela regeringsförklaringen här

Fler nyheter

 • Nu är det nya systemet igång

  Allt har gått bra kring bytet av handläggningssystem. Vi kunde öppna Mina sidor redan i fredags eftermiddag. Det innebär att våra medlemmar nu återigen kan skicka in sina handlingar och tidrapporter.
  Läs mer
 • Mina sidor är stängd 8 november till den 13 november

  För att öka vår effektivitet och få nöjdare användare byter vi ärendehanteringssystem. Under tiden det nya systemet installeras hålls e-tjänsten Mina sidor stängd.
  Läs mer
 • 9 november går det inte att ringa in till oss

  På grund av utbildning för vår personal är SMÅAs telefon stängd onsdag den 9 november. Telefonin fungerar som vanligt övriga vardagar denna vecka, välkommen att kontakta oss då.
  Läs mer
 • SMÅA vill att fler företagare försäkrar sin inkomst

  Under november och december kör SMÅA en reklamfilm i TV4 och TV4 Play med ambition att få fler företagare att försäkra sin inkomst i a-kassan. I dag saknar ungefär hälften av landets företagare ett medlemskap i en a-kassa. Satsningen är ett led i att fler företagare ska kunna känna sig trygga i den osäkra tid vi lever i nu.
  Läs mer
Visa fler nyheter