Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Två gratismånader för SMÅAs medlemmar

Som medlem i SMÅA har du tillgång till förmånliga försäkringar som säkerställer din trygghet i olika situationer. Som medlem får du även de två första månaderna utan kostnad.

För att öka våra medlemmars ekonomiska trygghet samarbetar SMÅA med Försäkring Direkt som erbjuder tilläggsförsäkringar. Alla företagare kan teckna dessa men de är extra förmånliga om du är medlem i SMÅA.

Inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring är ett komplement till a-kassan och ger dig extra trygghet vid ofrivillig arbetslöshet. Passar för dig som tjänar mer än taket i a-kassan (33 000 kronor).
• Försäkrar upp till 80 % av din a-kassegrundande inkomst.
• Konkursskydd ingår (gäller företagsägaren och endast om du är medlem i SMÅA).
• Grunden är 100 dagar men utbetalningstiden kan förlängas till 200 dagar.

Trygghetsförsäkring

Vid sjukdom eller olycksfall kan ekonomin påverkas kraftigt. En trygghetsförsäkring kompletterar din ersättning och ger dig ett extra skyddsnät.
• Ger ersättning både vid arbetslöshet och sjukskrivning.
• Ersätter fasta kostnader med 5 000 kronor per månad (4 000 kronor om du inte är medlem i SMÅA).
• Skydd i 180 dagar.

Som medlem får du även 15 % rabatt på Försäkring Direkts företagsförsäkring.

Här hittar du mer information

Fler nyheter

 • Almedalsveckan för SMÅA

  SMÅA efterfrågar ett större fokus på företagarfrågor under Almedalsveckan. - Det var få punkter i programmet som handlade om just företagande och entreprenörskap. SMÅA har en viktig roll att vara med där och lyfta just företagarfrågorna, säger Ulrika Westergren, kassaföreståndare.
  Läs mer
 • Ny arbetslöshetsförsäkring från oktober 2025

  Den 18 juni antog riksdagen en ny arbetslöshetsförsäkring. Den nya lagen träder i kraft den 1 oktober 2025. Den nya försäkringen baseras på din inkomst och innehåller flera förändringar. Här går vi igenom några av dessa.
  Läs mer
 • Ta reda på om vi behöver ditt slutskattebesked

  Skatteverket börjar skicka ut slutskattebesked mellan den 3–7 juni till dig som deklarerade senast den 2 maj. Du som har ansökt om ersättning och väntar på att få ett beslut om a-kassa kan behöva bifoga en kopia av ditt slutskattebesked till din ansökan.
  Läs mer
 • Extra utbetalning

  En systemuppdatering som ägde rum under helgen har orsakat problem i handläggningssystemen. På grund av det kommer vi att göra en extra utbetalning på måndag nästa vecka.
  Läs mer
Visa fler nyheter