Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Färre karensdagar 2022

Antalet karensdagar minskas från sex till två dagar under 2022. Det beslutades i riksdagen och gäller till och med den 1 januari 2023. Det beslutades samtidigt som lättnaderna för företagare förlängdes. Under 2022 behöver du bara göra två karensdagar. Detta gäller även…

Antalet karensdagar minskas från sex till två dagar under 2022. Det beslutades i riksdagen och gäller till och med den 1 januari 2023. Det beslutades samtidigt som lättnaderna för företagare förlängdes.

Under 2022 behöver du bara göra två karensdagar. Detta gäller även om du tidigare har fått ett beslut där det står att du ska göra sex karensdagar.

Vad innebär karens?

Precis som alla försäkringar har arbetslöshetsförsäkringen en självrisk, den kallas karens i a-kassan. Dessa karensdagar behöver du göra innan du får a-kassa. En karensdag är en arbetslös dag som du inte får ersättning för.

Fortsatta lättnader för dig som företagare

I år kan du lägga din verksamhet vilande upprepade gånger. Lättnaderna för företagare innebär också att du kan vidta vissa åtgärder i din vilande verksamhet och ändå betraktas som arbetslös i försäkringens mening. 

Du kan marknadsföra dig

Exempel på tillåtna åtgärder är kund- eller leverantörskontakter, uppdatera webbplatsen eller sociala medier om syftet är att du ska kunna starta upp din verksamhet igen. Däremot kan du inte arbeta med exempelvis offerter eller annan typ av förberedelse inför ett uppdrag, om du gör det anses du ha återupptagit din verksamhet. Denna bestämmelse upphör att gälla den 31 december 2022.

Fler nyheter

 • Mina sidor är stängd 8 november till den 13 november

  För att öka vår effektivitet och få nöjdare användare byter vi ärendehanteringssystem. Under tiden det nya systemet installeras hålls e-tjänsten Mina sidor stängd.
  Läs mer
 • 9 november går det inte att ringa in till oss

  På grund av utbildning för vår personal är SMÅAs telefon stängd onsdag den 9 november. Telefonin fungerar som vanligt övriga vardagar den veckan, välkommen att kontakta oss då.
  Läs mer
 • Nu kan du logga in med Freja eID

  Nu kan vi erbjuda ett nytt alternativ för elektroniskt identifiering så att fler kan nyttja våra e-tjänster.
  Läs mer
 • Val 2022 – Partiernas syn på a-kassan

  Inför valet den 11 september har vi på SMÅA tagit en snabb titt på vad riksdagspartierna säger om a-kassan. Nedan har vi sammanfattat vad partierna lyfter i sina valmanifest och länkat till deras allmänna hållning i frågan.
  Läs mer
Visa fler nyheter