Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Årlig uppräkning av dagsförtjänsten

Den 13 maj räknar vi upp den genomsnittliga inkomsten med 3,1 procent.

Den 13 maj räknar vi upp den genomsnittliga inkomsten med 3,1 procent.

Varje år räknar vi upp din genomsnittliga inkomst. Det är den inkomst vi räknat ut att du i genomsnitt har haft per dag före arbetslösheten. Din dagpenning (den ersättning du får per dag) baseras på din genomsnittliga inkomst.

Du som har en ersättningsperiod och får inkomstbaserad ersättning från a-kassan kan därför få högre ersättning i samband med den årliga uppräkningen.

I de här fallen påverkas din ersättning av den årliga uppräkningen:
 • Du får inkomstbaserad ersättning från a-kassan och påbörjade din ersättningsperiod före den 13 maj.
 • Du får ditt beslut om ersättning efter den 13 maj, men beviljas en ersättningsperiod som startar vid ett tidigare datum.

Om du redan har den högsta dagpenningen (1 200 kronor per dag) påverkas inte din ersättning av uppräkningen. Detsamma gäller för dig som får ersättning enligt grundförsäkringen.

Fler nyheter

 • Juridisk rådgivning till dig som medlem i SMÅA

  Genom ett samarbete mellan SMÅA och legaltech-bolaget Kliently får nu SMÅAs medlemmar tillgång till juridisk rådgivning till ett förmånligt medlemspris.
  Läs mer
 • Avvikande öppettider och ändrad utbetalningsdag

  Under vecka 18 har vi ändrade öppettider i samband med Kristi himmelsfärdsdag.
  Läs mer
 • Olle Lundin

  Extra förmånlig finansiering för SMÅAs medlemmar

  SMÅA vill att det ska finnas förutsättningar för dig att ta ditt företag till nästa nivå. Därför har vi nu inlett ett samarbete med Froda som ger dig som medlem förmånligare lånevillkor.
  Läs mer
 • SMÅA möter företagare och experter

  Ni har väl inte missat vår företagarserie med titeln SMÅA möter? I vår aktuella miniserie besöker vi företagare runt om i landet och träffar experter som delar med sig av goda råd kring allt som rör företagande.
  Läs mer
Visa fler nyheter