Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Almedalsveckan för SMÅA

SMÅA efterfrågar ett större fokus på företagarfrågor under Almedalsveckan. - Det var få punkter i programmet som handlade om just företagande och entreprenörskap. SMÅA har en viktig roll att vara med där och lyfta just företagarfrågorna, säger Ulrika Westergren, kassaföreståndare.

Vecka 26 var SMÅA på plats i Visby för att sätta ljus på trygghetssystemet för företagare.

En av dagarna deltog SMÅA i paneldebatter som arrangerades av Nyföretagarcentrum. Vår styrelseordförande Helena Lundgren fick ge sin syn på möjligheterna till start och tillväxt för nya företag. Ulrika Westergren, vår kassaföreståndare, deltog i en annan panel med temat Vad händer med nyföretagandet efter pandemin och Ukraina?

I den panelen medverkade även Paulina Brandberg, jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister. 
– Det var ett bra samtal. Ett fokus var hur vi kan få fler kvinnliga företagare och här nämndes många intressanta aspekter däribland behovet av ett stärkt trygghetssystem så att fler vågar ta steget, säger Ulrika Westergren.

Behöver höja kunskapen

SMÅA bjöd även in till runda-bord-samtal med rubriken Företagande i en osäker tid. Deltog gjorde bland annat representanter från Fortnox, Företagarna, Frisörföretagarna, Svenskt näringsliv, Visma, Småföretagarnas riksförbund, Nyföretagarcentrum och En företagares vardag.
– I Almedalen samlas många aktörer som vi behöver nå ut med vårt budskap till. Vi vill höja kunskapen om hur trygghetssystemet fungerar för företagare i dag. Väldigt många företagare står utanför arbetslöshetsförsäkringen och vi behöver hjälpas åt för att få fler trygga företagare i Sverige, säger Jessica Tjällman, marknads- och kommunikationschef.

Viktig roll att fylla

I klippet nedan summerar kassaföreståndare Ulrika Westergren SMÅAs deltagande i årets Almedalsvecka. Dagar som innehöll många givande dialoger och samtal med företagare i fokus. Ulrika konstaterar dock att det var få punkter i programmet som handlade om just företagande och entreprenörskap.

– SMÅA har en viktig roll att vara med där och lyfta just företagarfrågorna, säger hon.

Fler nyheter

 • Två gratismånader för SMÅAs medlemmar

  Som medlem i SMÅA har du tillgång till förmånliga försäkringar som säkerställer din trygghet i olika situationer. Som medlem får du även de två första månaderna utan kostnad.
  Läs mer
 • Ny arbetslöshetsförsäkring från oktober 2025

  Den 18 juni antog riksdagen en ny arbetslöshetsförsäkring. Den nya lagen träder i kraft den 1 oktober 2025. Den nya försäkringen baseras på din inkomst och innehåller flera förändringar. Här går vi igenom några av dessa.
  Läs mer
 • Ta reda på om vi behöver ditt slutskattebesked

  Skatteverket börjar skicka ut slutskattebesked mellan den 3–7 juni till dig som deklarerade senast den 2 maj. Du som har ansökt om ersättning och väntar på att få ett beslut om a-kassa kan behöva bifoga en kopia av ditt slutskattebesked till din ansökan.
  Läs mer
 • Extra utbetalning

  En systemuppdatering som ägde rum under helgen har orsakat problem i handläggningssystemen. På grund av det kommer vi att göra en extra utbetalning på måndag nästa vecka.
  Läs mer
Visa fler nyheter