Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Åldersgränsen för rätt till arbetslöshetsersättning höjs

Vid årsskiftet höjs den övre åldersgränsen för rätt till arbetslöshetsersättning och medlemskap i a-kassan. Åldersgränsen höjs till 66 år.

Lagändringen innebär att åldern när medlemskapet i a-kassan upphör automatiskt höjs till 66 år. I dag upphör medlemskapet i a-kassan den sista i månaden innan den månad man fyller 65 år.

Lagen träder i kraft den 1 januari 2023 och förändringen gäller för dem som fyller 65 år 2023. Dessa personer kan således vara medlem och ha rätt till ersättning ett år längre än tidigare.

Fler nyheter

 • Internationella kvinnodagen 8 mars

  Vi uppmärksammar den internationella kvinnodagen med en bild och en berättelse av en av våra medlemmar - Linda Isaksson i Piteå.
  Läs mer
 • SMÅA på plats i Nyköping

  Två av våra ombud representerade SMÅA vid Näringslivsdagen i Nyköping.
  Läs mer
 • Föreningsstämma 25 maj 2023

  Den 25 maj 2023 håller SMÅA ordinarie föreningsstämma. Stämman hålls i Visby, Gotland. Alla medlemmar har möjlighet att framföra ett ärende för behandling på stämman. Ett sådant ärende ska vara SMÅAs styrelse tillhanda senast 15 mars. Ärenden ska skickas in skriftligt. Om…
  Läs mer
 • Ny trygghetsförsäkring som ger extra

  Från den 1 januari 2023 kan du teckna en trygghetsförsäkring som är extra fördelaktig om du är medlem i SMÅA. Trygghetsförsäkringen gäller både vid sjukskrivning och arbetslöshet och är en komplettering till a-kassan.
  Läs mer
Visa fler nyheter