Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekomenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

A-kassan en valfråga – men görs det tillräckligt?

I sitt första maj-tal meddelade statsministern att Socialdemokraterna går till val på att göra förstärkningen av a-kassan permanent. Magdalena Andersson konstaterade att ersättningsnivåerna halkat efter och att det blev akut att åtgärda detta under pandemin. De vill att både grund- och takbeloppet ska ligga kvar på samma nivå som i dag.
Foto: Valmyndigheten

SMÅA välkomnar att a-kassan ser ut att bli en valfråga. Däremot anser vi inte att det är tillräckligt stort fokus på företagarperpektivet. Ett modernt regelverk för a-kassan bör säkerställa även företagares trygghet och vara anpassad efter deras verklighet.

Vi anser att även de tillfälliga lättnaderna för företagare i a-kassan ska övergå till att bli permanenta. Det skulle innebära att en företagare kan lägga sitt företag vilande och samtidigt vidta vissa åtgärder i syfte att kunna återuppta verksamheten i ett senare skede.

Vi uppmuntrar lagstiftaren att ta tillfället i akt och behålla lättnader för att trygga företagares tillvaro. Även dessa delar är värd att bevara, pandemi eller ej, i enlighet med betänkandet SOU 2021:98 Ett förbättrat trygghetssystem för företagare – enklare och mer förutsägbart.

I egenskap av medlemsorganisation beror SMÅAs möjligheter att påverka dessa frågor på vår storlek. Just därför vill vi uppmana dig att tipsa andra företagare om oss – för sin egen trygghet och för företagare i allmänhet. Tillsammans skapar vi ett Sverige fullt av trygga företagare.

Bild: Valmyndigheten

Fler nyheter

 • Det tillfälliga regelverket för företagare upphör

  Från och med 1 januari 2024 upphör det tillfälliga regelverket att gälla och i stället införs en treårsregel för vilande företag.
  Läs mer
 • Stabil handläggningstid på SMÅA

  Trots oroliga tider har SMÅA en stabil handläggningstid. I genomsnitt tar det tre veckor från det att du ansöker till dess du får beslut i ditt ärende.
  Läs mer
 • Hälften av Sveriges småföretagare är oförsäkrade

  I dag är det viktigare än någonsin att försäkra sin inkomst. Trots det står många företagare utan en försäkring för inkomstbortfall. En ny undersökning bland landets småföretagare visar att över hälften står utan medlemskap i en a-kassa.
  Läs mer
 • SMÅAs medlemmar erbjuds digital ekonomitjänst

  Som medlem i SMÅA får du utvalda förmåner hos Aspia som kan hjälpa dig i ditt företagande. Aspia bjuder bland annat på startkostnaden i Aspia Go – en digital ekonomitjänst för småföretagare – till ett värde av 1 950 kronor.
  Läs mer
Visa fler nyheter