Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

A-kassan en valfråga – men görs det tillräckligt?

I sitt första maj-tal meddelade statsministern att Socialdemokraterna går till val på att göra förstärkningen av a-kassan permanent. Magdalena Andersson konstaterade att ersättningsnivåerna halkat efter och att det blev akut att åtgärda detta under pandemin. De vill att både grund- och takbeloppet ska ligga kvar på samma nivå som i dag.
Foto: Valmyndigheten

SMÅA välkomnar att a-kassan ser ut att bli en valfråga. Däremot anser vi inte att det är tillräckligt stort fokus på företagarperpektivet. Ett modernt regelverk för a-kassan bör säkerställa även företagares trygghet och vara anpassad efter deras verklighet.

Vi anser att även de tillfälliga lättnaderna för företagare i a-kassan ska övergå till att bli permanenta. Det skulle innebära att en företagare kan lägga sitt företag vilande och samtidigt vidta vissa åtgärder i syfte att kunna återuppta verksamheten i ett senare skede.

Vi uppmuntrar lagstiftaren att ta tillfället i akt och behålla lättnader för att trygga företagares tillvaro. Även dessa delar är värd att bevara, pandemi eller ej, i enlighet med betänkandet SOU 2021:98 Ett förbättrat trygghetssystem för företagare – enklare och mer förutsägbart.

I egenskap av medlemsorganisation beror SMÅAs möjligheter att påverka dessa frågor på vår storlek. Just därför vill vi uppmana dig att tipsa andra företagare om oss – för sin egen trygghet och för företagare i allmänhet. Tillsammans skapar vi ett Sverige fullt av trygga företagare.

Bild: Valmyndigheten

Fler nyheter

 • Samarbete med företagaren i fokus

  Att vara företagare ska vara tryggt och enkelt. Vi på SMÅA – a-kassan för företagare – värnar om din trygghet och vill att det ska vara enkelt att vara företagare. Precis som Aspia vill genom sina tjänster. Av den anledningen har vi nu inlett ett samarbete.
  Läs mer
 • Telefontider vecka 20

  Under vecka 20 har vi förändrade öppettider i telefonin.
  Läs mer
 • Fortsatta lättnader för företagare

  I år gäller tillfälliga regler för företagare som får ersättning från a-kassan. Det innebär bland annat att det är tillåtet att marknadsföra sin verksamhet med bibehållen a-kassa. Enligt huvudregeln måste en företagare upphöra med sin näringsverksamhet helt eller inte göra några åtgärder…
  Läs mer
 • Träffa SMÅA på Starta & Driva Företag-dagen

  Den 3 maj arrangeras Starta & Driva Företag-dagen på Arena Sergel i Stockholm. Det är ett öppet forum där alla är välkomna, allt från entreprenörer till små och medelstora företag, eller för dig som bara är nyfiken och funderar på att starta eget.
  Läs mer
Visa fler nyheter