Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

A-kassan en valfråga – men görs det tillräckligt?

I sitt första maj-tal meddelade statsministern att Socialdemokraterna går till val på att göra förstärkningen av a-kassan permanent. Magdalena Andersson konstaterade att ersättningsnivåerna halkat efter och att det blev akut att åtgärda detta under pandemin. De vill att både grund- och takbeloppet ska ligga kvar på samma nivå som i dag.
Foto: Valmyndigheten

SMÅA välkomnar att a-kassan ser ut att bli en valfråga. Däremot anser vi inte att det är tillräckligt stort fokus på företagarperpektivet. Ett modernt regelverk för a-kassan bör säkerställa även företagares trygghet och vara anpassad efter deras verklighet.

Vi anser att även de tillfälliga lättnaderna för företagare i a-kassan ska övergå till att bli permanenta. Det skulle innebära att en företagare kan lägga sitt företag vilande och samtidigt vidta vissa åtgärder i syfte att kunna återuppta verksamheten i ett senare skede.

Vi uppmuntrar lagstiftaren att ta tillfället i akt och behålla lättnader för att trygga företagares tillvaro. Även dessa delar är värd att bevara, pandemi eller ej, i enlighet med betänkandet SOU 2021:98 Ett förbättrat trygghetssystem för företagare – enklare och mer förutsägbart.

I egenskap av medlemsorganisation beror SMÅAs möjligheter att påverka dessa frågor på vår storlek. Just därför vill vi uppmana dig att tipsa andra företagare om oss – för sin egen trygghet och för företagare i allmänhet. Tillsammans skapar vi ett Sverige fullt av trygga företagare.

Bild: Valmyndigheten

Fler nyheter

 • Mina sidor är stängd 8 november till den 13 november

  För att öka vår effektivitet och få nöjdare användare byter vi ärendehanteringssystem. Under tiden det nya systemet installeras hålls e-tjänsten Mina sidor stängd.
  Läs mer
 • 9 november går det inte att ringa in till oss

  På grund av utbildning för vår personal är SMÅAs telefon stängd onsdag den 9 november. Telefonin fungerar som vanligt övriga vardagar den veckan, välkommen att kontakta oss då.
  Läs mer
 • Nu kan du logga in med Freja eID

  Nu kan vi erbjuda ett nytt alternativ för elektroniskt identifiering så att fler kan nyttja våra e-tjänster.
  Läs mer
 • Val 2022 – Partiernas syn på a-kassan

  Inför valet den 11 september har vi på SMÅA tagit en snabb titt på vad riksdagspartierna säger om a-kassan. Nedan har vi sammanfattat vad partierna lyfter i sina valmanifest och länkat till deras allmänna hållning i frågan.
  Läs mer
Visa fler nyheter