Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

A-kassan en valfråga – men görs det tillräckligt?

I sitt första maj-tal meddelade statsministern att Socialdemokraterna går till val på att göra förstärkningen av a-kassan permanent. Magdalena Andersson konstaterade att ersättningsnivåerna halkat efter och att det blev akut att åtgärda detta under pandemin. De vill att både grund- och takbeloppet ska ligga kvar på samma nivå som i dag.
Foto: Valmyndigheten

SMÅA välkomnar att a-kassan ser ut att bli en valfråga. Däremot anser vi inte att det är tillräckligt stort fokus på företagarperpektivet. Ett modernt regelverk för a-kassan bör säkerställa även företagares trygghet och vara anpassad efter deras verklighet.

Vi anser att även de tillfälliga lättnaderna för företagare i a-kassan ska övergå till att bli permanenta. Det skulle innebära att en företagare kan lägga sitt företag vilande och samtidigt vidta vissa åtgärder i syfte att kunna återuppta verksamheten i ett senare skede.

Vi uppmuntrar lagstiftaren att ta tillfället i akt och behålla lättnader för att trygga företagares tillvaro. Även dessa delar är värd att bevara, pandemi eller ej, i enlighet med betänkandet SOU 2021:98 Ett förbättrat trygghetssystem för företagare – enklare och mer förutsägbart.

I egenskap av medlemsorganisation beror SMÅAs möjligheter att påverka dessa frågor på vår storlek. Just därför vill vi uppmana dig att tipsa andra företagare om oss – för sin egen trygghet och för företagare i allmänhet. Tillsammans skapar vi ett Sverige fullt av trygga företagare.

Bild: Valmyndigheten

Fler nyheter

 • SMÅA möter företagare och experter

  Ni har väl inte missat vår företagarserie med titeln SMÅA möter? I vår aktuella miniserie besöker vi företagare runt om i landet och träffar experter som delar med sig av goda råd kring allt som rör företagande.
  Läs mer
 • Viktigt att du ser över dina uppgifter

  Se till att de betal-och kontaktuppgifter du meddelat oss är aktuella så att du inte riskerar att förlora ditt medlemskap eller missar viktig information om obetalda medlemsavgifter.
  Läs mer
 • Viktig information om utbetalning

  Tidigare har du som haft ett konto i Swedbank fått din utbetalning automatiskt insatt på ditt konto. Det har nu ändrats och du behöver anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister. Om du inte anmäler ett konto får du din ersättning på en utbetalningsavi i stället.
  Läs mer
 • Debattartikel: Ge trygghet även till småföretagare

  Regeringen behöver stärka trygghetssystemen för företagare. Det skriver SMÅAs styrelseordförande Helena Lundgren tillsammans med Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarson i en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag. Här kan du läsa debattartikeln i sin helhet.    
  Läs mer
Visa fler nyheter