Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Våra låtar kan vara bland de mest spelade i Sverige
- Radiokillarna, David Martholm
Grundat: 2003
Antal anställda: 12
Ägare: David Martholm, medlem i SMÅA sedan 2014
Dobedai

Radiokillarna

Jag kom från en anställning, men kände att jag ville driva något eget. Sedan 2003 driver jag Dobedai. Alla som arbetar för Dobedai har egna företag, men verkar under Dobedais flagga. Vi kan liknas vid ett produktionskollektiv. Hittills går det bättre för varje år. Vi har spelat in tusentals radioproduktioner – i snitt levererar vi säkert en om dagen. Andra dagar betydligt fler…

Kreativ produktionsbyrå
På Dobedai är vi specialister på radioreklam, ljud- och musikproduktion. Vi är en kreativ produktionsbyrå. Det innebär att våra kunder kan gå direkt till oss när de behöver hjälp med en reklamproduktion. De behöver inte gå via en reklambyrå för att ta fram idé, koncept och manus. Vi har även kompetens för foto, animation och TV-produktion under vårt tak.

Världens roligaste yrke
Vi älskar att arbeta på uppdrag. Många kan tycka att det är svårt att anpassa sig, men vi får verkligen utlopp för vår kreativitet när vi arbetar inom givna ramar. Det kan låta motsägelsefullt eftersom begränsningen är ett hinder, men hjärnan är ju skapad för att lösa problem! Det visar sig tydligt när vi får internationella uppdrag.

Det bästa med att driva eget är friheten! Vi styr över vår egen tid och får jobba för vår egen sak. Vi har världens roligaste yrke. Och den här typen av jobb växer inte på träd. Att få jobba med det vi gör är fantastiskt.

I princip jobbar vi jämt, det mejlas mycket på kvällarna. Men det viktiga för oss är att vi kan jobba där vi är. Vi vet aldrig när en bra idé föds. Det kan vara på första mötet med kunden, men kan också poppa upp mitt i natten flera dagar senare. Ofta tar vi en promenad och hittar inspiration i vardagen. Vi befinner oss i en uppåtgående spiral.

SMÅA är expert på företagare
Vi har gjort många jinglar och ljudidentiteter genom åren, och efterfrågan ökar tydligt. Vi står nog bakom många av de mest spelade låtarna i radions reklampauser. Men ingen har en aning om att det är våra låtar de sjunger med i.

Även om vi är etablerade och har hur många uppdrag som helst känns det tryggt att vara med i en a-kassa. Vi är alla med i SMÅA. För oss är det självklart att vara med i en a-kassa som är expert på företagare. När vi startade egna företag kände vi inte till att det fanns en a-kassa för företagare. Vi trodde bara att anställda kunde få a-kassa, så det dröjde innan vi gick med i SMÅA. Men bättre sent än aldrig!

Lyssna på SMÅAs radioreklam producerad av Dobedai

Våra medlemmar

12 september, 2022
JA Inkasso & Consulting AB
Det finns många anledningar att vara egenföretagare. Friheten är det som Gävleföretagaren Jörgen Arvebäck värdesätter högst. – Att kunna planera och styra min vardag och livsinriktning men även att tidsmässigt kunna planera mitt liv, säger han.
21 oktober, 2021
Bagaren
I början när jag drev företaget och det gick knackigt kunde jag låta bli att ta ut lön och i stället leva på frugan. I dag gör det ingen skillnad om jag tar ut en lön eller om jag inte gör det. Det är som att försöka stoppa en tankbåt. Vi har ingen bromskraft. Det rör sig om otroliga summor när man blir stor. Det är nästan lite obehagligt.
7 maj, 2021
Brodösen
Vi säljer profil- och arbetskläder med broderade logotyper till företag. I dag har vi 1 400 företagskunder framförallt i trakten mellan Umeå och Sundsvall. Vi har även en del kunder i övriga Sverige och i Norge. När jag var yngre reste min pappa över till USA och såg att man kunde beställa kepsar med sitt namn broderat.
13 januari, 2022
Byggsatskillen
Det är inte mycket i mitt liv som blivit så som jag tänkt mig. När jag var yngre var jag helt säker på att jag skulle bli civilingenjör i datateknik, men ett missförstånd med syokonsulenten fick livet att ta en annan riktning. Hon missade mitt mattebetyg, så jag kom inte in på utbildningen jag sökte.
Visa fler medlemmar