Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Att stå utan a-kassa är inget jag rekommenderar någon
- JA Inkasso & Consulting AB, Jörgen Arvebäck
Grundat: 2011
Antal anställda: 1
Ägare: Jörgen Arvebäck
JA Inkasso & Consulting AB

JA Inkasso & Consulting AB

Det finns många anledningar att vara egenföretagare. Friheten är det som Gävleföretagaren Jörgen Arvebäck värdesätter högst.
– Att kunna planera och styra min vardag och livsinriktning men även att tidsmässigt kunna planera mitt liv, säger han.

Jörgen Arvebäck är i grunden utbildad till sågverkstekniker men efter några år inom den branschen sadlade han om och studerade ekonomi i stället. Med en farfar som drev droskrörelse i Kristinehamn och en far som drev eget inom entreprenad och försäljning låg steget att bli egenföretagare nära till hands.

I dag driver Jörgen JA Inkasso & Consulting AB, ett bolag inom inkasso och kreditrådgivning, i Gävle.
– Jag gillar att söka nya utmaningar och projekt så jag trivs väldigt bra som egenföretagare. Friheten att planera och styra min arbetsvardag och livsinriktning men även att tidsmässigt kunna planera mitt liv är det jag uppskattar mest, säger han.

För att lyckas med sitt företag gäller det att samla energi och inspiration när tillfälle ges. Jörgen laddar sina batterier med bland annat biodling, slalom och resor.

Jörgens argument varför en företagare ska gå med i a-kassan
1) Allt kan hända i ens liv. Helt plötsligt kan marknaden förändras som gör att man kanske måste byta inriktning i sitt liv och i en sådan övergång är a-kassan en ekonomisk trygghet.
2) Av familjeskäl. Skulle något hända som gör att man inte kan jobba utsätter man familjen för en ekonomisk prövning som hade kunnat undvikas.
3) SMÅAs stilleståndsersättning som gör att man kan gå utan uppdrag/jobb en tid men ändå behålla företaget. Det var nog många företagare som under covidtiden kunde använda sin a-kassa och samtidigt rädda sitt företag.

A-kassan – en självklarhet
Redan när Jörgen Arvebäck startade eget gick han med i SMÅA, a-kassan för företagare.
– Allt kan hända i ens liv och verksamhet. Att då stå utan a-kassa är ingetjag rekommenderar någon. Det var givet för mig att gå med i SMÅA, det var det naturliga valet och kändes rätt när jag startade firma, säger han och fortsätter:
– Tryggheten att veta att ens a-kassa arbetar med företagare ser jag som att man förstår och begriper ens vardag jämfört med de andra a-kassorna.

Våra medlemmar

12 september, 2022
JA Inkasso & Consulting AB
Det finns många anledningar att vara egenföretagare. Friheten är det som Gävleföretagaren Jörgen Arvebäck värdesätter högst. – Att kunna planera och styra min vardag och livsinriktning men även att tidsmässigt kunna planera mitt liv, säger han.
21 oktober, 2021
Bagaren
I början när jag drev företaget och det gick knackigt kunde jag låta bli att ta ut lön och i stället leva på frugan. I dag gör det ingen skillnad om jag tar ut en lön eller om jag inte gör det. Det är som att försöka stoppa en tankbåt. Vi har ingen bromskraft. Det rör sig om otroliga summor när man blir stor. Det är nästan lite obehagligt.
7 maj, 2021
Brodösen
Vi säljer profil- och arbetskläder med broderade logotyper till företag. I dag har vi 1 400 företagskunder framförallt i trakten mellan Umeå och Sundsvall. Vi har även en del kunder i övriga Sverige och i Norge. När jag var yngre reste min pappa över till USA och såg att man kunde beställa kepsar med sitt namn broderat.
13 januari, 2022
Byggsatskillen
Det är inte mycket i mitt liv som blivit så som jag tänkt mig. När jag var yngre var jag helt säker på att jag skulle bli civilingenjör i datateknik, men ett missförstånd med syokonsulenten fick livet att ta en annan riktning. Hon missade mitt mattebetyg, så jag kom inte in på utbildningen jag sökte.
Visa fler medlemmar