Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Småföretagarna är en ny arbetarklass i Sverige
- Hotellentreprenören, Helena Lundgren
Grundat: 1997
Antal anställda: 7
Ägare: Helena Lundgren, medlem i SMÅA sedan 2011
Hotell Forsen i Vindeln AB

Hotellentreprenören

Jag köpte hotell Forsen i Vindeln 2016 tillsammans med två andra ägare. De tidigare ägarna hade två val: rekonstruktion eller sälja. De sålde till oss, och i början av 2017 köpte jag ut de andra delägarna. Jag inledde med att säga upp medarbetare, det låter hemskt, men det var som att dra ur en propp. Det blev en helt annan stämning. Nu hör jag hur de skrattar tillsammans på jobbet. De ställer upp och stöttar och hjälper varandra under arbetsdagen.

Fokus på affären
Tidigare var det ett otydligt ledarskap. Det fanns inget gemensamt som hotellet skulle stå för, alla jobbade på sitt sätt. Nu arbetar vi tillsammans mot ett och samma mål: Det är fokus på affären! Den stora skillnaden mot tidigare är bemötandet. Jag tycker att det är mycket viktigt med det första intrycket. Gästerna ska alltid få ett bra välkomnande. På bara ett par veckor var skillnaden jättestor. Stamgäster som kommer hit undrar vad vi har gjort: ’Har ni städat?’ Tänk att en positiv atmosfär kan upplevas som renare!

Den vilda skogen och New York
Hotell Forsen ska vara den givna mötesplatsen i Vindeln. Ortsborna ska vilja vara här! Det är hit de ska gå när de vill äta lite extra festligt, fira födelsedagar eller bara fira att det är fredag. Vinner vi lokalmarknaden kan vi lyckas med vad som helst. Vi ligger även endast 45 minuters bilväg från Umeå. Umeåborna ska tycka att hotell Forsen är ett attraktivt weekendalternativ med bra boende, mat och upplevelser. Ett annat mål är att ta hotellet in i 2000-talet. Det ligger unikt med forsen alldeles utanför. På sikt ser jag hotellet som en blandning mellan den vilda skogen och New York.

SMÅA bästa alternativet
Tidigare var jag med i Akademikernas a-kassa. Men jag bytte när jag gick med i SMÅAs styrelse, 2011. Jag har alltid haft en a-kasseförsäkring. Jag tycker att småföretagarna är en ny arbetarklass i Sverige. Det är en grupp som ingen tar ansvar för. Anställda har fackförbund som för deras talan. Det är få som förstår vilket jobb Sveriges småföretagare faktiskt gör. Småföretagare är den typen av människor som är vana vid att klara sig själva, ingen vill ligga samhället till last. Det minsta man kan göra för sig själv är att ha en bra försäkring – och då är SMÅA det bästa alternativet: En a-kassa som är expert på småföretagare!

Våra medlemmar

12 september, 2022
JA Inkasso & Consulting AB
Det finns många anledningar att vara egenföretagare. Friheten är det som Gävleföretagaren Jörgen Arvebäck värdesätter högst. – Att kunna planera och styra min vardag och livsinriktning men även att tidsmässigt kunna planera mitt liv, säger han.
21 oktober, 2021
Bagaren
I början när jag drev företaget och det gick knackigt kunde jag låta bli att ta ut lön och i stället leva på frugan. I dag gör det ingen skillnad om jag tar ut en lön eller om jag inte gör det. Det är som att försöka stoppa en tankbåt. Vi har ingen bromskraft. Det rör sig om otroliga summor när man blir stor. Det är nästan lite obehagligt.
7 maj, 2021
Brodösen
Vi säljer profil- och arbetskläder med broderade logotyper till företag. I dag har vi 1 400 företagskunder framförallt i trakten mellan Umeå och Sundsvall. Vi har även en del kunder i övriga Sverige och i Norge. När jag var yngre reste min pappa över till USA och såg att man kunde beställa kepsar med sitt namn broderat.
13 januari, 2022
Byggsatskillen
Det är inte mycket i mitt liv som blivit så som jag tänkt mig. När jag var yngre var jag helt säker på att jag skulle bli civilingenjör i datateknik, men ett missförstånd med syokonsulenten fick livet att ta en annan riktning. Hon missade mitt mattebetyg, så jag kom inte in på utbildningen jag sökte.
Visa fler medlemmar