Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Som medlem i SMÅA vågar jag satsa på mitt företagande.
- Brodösen, Agnetha Alenius
Grundat: 1996
Antal anställda: 3
Ägare: Agnetha Alenius Madsen,
medlem i SMÅA sedan 1996
Incorporated AB

Brodösen

Vi säljer profil- och arbetskläder med broderade logotyper till företag. I dag har vi 1 400 företagskunder framförallt i trakten mellan Umeå och Sundsvall. Vi har även en del kunder i övriga Sverige och i Norge. När jag var yngre reste min pappa över till USA och såg att man kunde beställa kepsar med sitt namn broderat. Han kunde inte släppa det. Så småningom frågade han mig och min syster om det kunde vara något för oss. Vi var skeptiska, det där med brodyrmaskinens dator verkade svårt. Men pappa gav sig inte och till slut stod vi där med en brodyrmaskin.

Visst var det lite svårt i början. Allt stod på engelska. Vi hade inte fått någon utbildning, bara en tjock engelsk instruktionsbok. Men vi fick lära oss. Några år senare åkte jag till USA på kurs. Bakom mig satt ett amerikanskt par som inte fattade någonting av den engelska instruktionsboken. Då kände jag mig stolt. Vi hade ju ändå lyckats klura ut det mesta som stod där.

Aldrig less på brodyrer
Jag trivs jättebra med att driva företag. Blir aldrig less på brodyrer, det finns så många olika mönster, färger och placeringar. Det är hela tiden nya utmaningar. Det är viktigt att vi håller en hög kvalitet på våra produkter. Jag har själv tvättat och testat allt det vi säljer för att säkerställa att kvaliteten är den rätta.

Det roligaste med det här jobbet är att få träffa alla kunder. Jag gillar också att lösa problem. Jag fick ett mejil från SF, som skulle släppa Wes Andersons film Moonrise Kingdom. De behövde 200 broderade scoutmärken till premiären. Den amerikanska leverantören hade misslyckats, så nu vände de sig till oss. Det var inga problem att fixa det.

Två lågkonjunkturer
De största utmaningarna har varit två lågkonjunkturer, år 2009 och 2011. Men då passade vi på att lägga mycket tid på att utveckla oss själva, våra produkter och att jobba med PR och marknadsföring. Det är viktigt att aldrig stå stilla.

Vi skickade till exempel handdukar till Gert, Titti och Roger, som har radioprogrammet Rix Morronzoo. De fick varsin handduk med sitt namn broderat, Gert fick en rosa. De läste upp mitt brev i radion, så det gav bra publicitet. Det ger energi att vara kreativ. Men man får inte bara vara kreativ, då tjänar man inga pengar.

Tryggt med SMÅA
Om jag inte skulle kunna driva mitt företag vidare känns det tryggt med en omställningstid. Då hinner jag fundera på nästa steg.

Våra medlemmar

12 september, 2022
JA Inkasso & Consulting AB
Det finns många anledningar att vara egenföretagare. Friheten är det som Gävleföretagaren Jörgen Arvebäck värdesätter högst. – Att kunna planera och styra min vardag och livsinriktning men även att tidsmässigt kunna planera mitt liv, säger han.
21 oktober, 2021
Bagaren
I början när jag drev företaget och det gick knackigt kunde jag låta bli att ta ut lön och i stället leva på frugan. I dag gör det ingen skillnad om jag tar ut en lön eller om jag inte gör det. Det är som att försöka stoppa en tankbåt. Vi har ingen bromskraft. Det rör sig om otroliga summor när man blir stor. Det är nästan lite obehagligt.
7 maj, 2021
Brodösen
Vi säljer profil- och arbetskläder med broderade logotyper till företag. I dag har vi 1 400 företagskunder framförallt i trakten mellan Umeå och Sundsvall. Vi har även en del kunder i övriga Sverige och i Norge. När jag var yngre reste min pappa över till USA och såg att man kunde beställa kepsar med sitt namn broderat.
13 januari, 2022
Byggsatskillen
Det är inte mycket i mitt liv som blivit så som jag tänkt mig. När jag var yngre var jag helt säker på att jag skulle bli civilingenjör i datateknik, men ett missförstånd med syokonsulenten fick livet att ta en annan riktning. Hon missade mitt mattebetyg, så jag kom inte in på utbildningen jag sökte.
Visa fler medlemmar