Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Radiokillarna

Dobedai, www.dobedai.se

Grundat: 2003
Antal anställda: Dobedai är en sammansättning av ungefär ett dussin personer med olika färdigheter
Dobedai: David Martholm, ägare och grundare, samt bland andra: David Myhr, låtskrivare och musikproducent, Christian Roussos, copy, regissör och projektledare
Medlemmar i SMÅA: Sedan 2014

Våra låtar kan vara bland de mest spelade i Sverige

Jag kom från en anställning, men kände att jag ville driva något eget. Sedan 2003 driver jag Dobedai. Alla som arbetar för Dobedai har egna företag, men verkar under Dobedais flagga. Vi kan liknas vid ett produktionskollektiv. Hittills går det bättre för varje år. Vi har spelat in tusentals radioproduktioner – i snitt levererar vi säkert en om dagen. Andra dagar betydligt fler…

Kreativ produktionsbyrå
På Dobedai är vi specialister på radioreklam, ljud- och musikproduktion. Vi är en kreativ produktionsbyrå. Det innebär att våra kunder kan gå direkt till oss när de behöver hjälp med en reklamproduktion. De behöver inte gå via en reklambyrå för att ta fram idé, koncept och manus. Vi har även kompetens för foto, animation och TV-produktion under vårt tak.

Världens roligaste yrke
Vi älskar att arbeta på uppdrag. Många kan tycka att det är svårt att anpassa sig, men vi får verkligen utlopp för vår kreativitet när vi arbetar inom givna ramar. Det kan låta motsägelsefullt eftersom begränsningen är ett hinder, men hjärnan är ju skapad för att lösa problem! Det visar sig tydligt när vi får internationella uppdrag.

Det bästa med att driva eget är friheten! Vi styr över vår egen tid och får jobba för vår egen sak. Vi har världens roligaste yrke. Och den här typen av jobb växer inte på träd. Att få jobba med det vi gör är fantastiskt.

I princip jobbar vi jämt, det mejlas mycket på kvällarna. Men det viktiga för oss är att vi kan jobba där vi är. Vi vet aldrig när en bra idé föds. Det kan vara på första mötet med kunden, men kan också poppa upp mitt i natten flera dagar senare. Ofta tar vi en promenad och hittar inspiration i vardagen. Vi befinner oss i en uppåtgående spiral.

SMÅA är expert på företagare
Vi har gjort många jinglar och ljudidentiteter genom åren, och efterfrågan ökar tydligt. Vi står nog bakom många av de mest spelade låtarna i radions reklampauser. Men ingen har en aning om att det är våra låtar de sjunger med i.

Även om vi är etablerade och har hur många uppdrag som helst känns det tryggt att vara med i en a-kassa. Vi är alla med i SMÅA. För oss är det självklart att vara med i en a-kassa som är expert på företagare. När vi startade egna företag kände vi inte till att det fanns en a-kassa för företagare. Vi trodde bara att anställda kunde få a-kassa, så det dröjde innan vi gick med i SMÅA. Men bättre sent än aldrig!

Lyssna på SMÅAs radioreklam producerad av Dobedai

Uppdaterat: 18 juni 2020