Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Hotellentreprenören

Hotell Forsen i Vindeln AB
www.hotellforsen.nu

Antal anställda: 7
Ägare: Helena Lundgren, medlem i SMÅA sedan 2011

Småföretagarna är en ny arbetarklass i Sverige

Jag köpte hotell Forsen i Vindeln 2016 tillsammans med två andra ägare. De tidigare ägarna hade två val: rekonstruktion eller sälja. De sålde till oss, och i början av 2017 köpte jag ut de andra delägarna. Jag inledde med att säga upp medarbetare, det låter hemskt, men det var som att dra ur en propp. Det blev en helt annan stämning. Nu hör jag hur de skrattar tillsammans på jobbet. De ställer upp och stöttar och hjälper varandra under arbetsdagen.

Fokus på affären
Tidigare var det ett otydligt ledarskap. Det fanns inget gemensamt som hotellet skulle stå för, alla jobbade på sitt sätt. Nu arbetar vi tillsammans mot ett och samma mål: Det är fokus på affären! Den stora skillnaden mot tidigare är bemötandet. Jag tycker att det är mycket viktigt med det första intrycket. Gästerna ska alltid få ett bra välkomnande. På bara ett par veckor var skillnaden jättestor. Stamgäster som kommer hit undrar vad vi har gjort: ’Har ni städat?’ Tänk att en positiv atmosfär kan upplevas som renare!

Den vilda skogen och New York
Hotell Forsen ska vara den givna mötesplatsen i Vindeln. Ortsborna ska vilja vara här! Det är hit de ska gå när de vill äta lite extra festligt, fira födelsedagar eller bara fira att det är fredag. Vinner vi lokalmarknaden kan vi lyckas med vad som helst. Vi ligger även endast 45 minuters bilväg från Umeå. Umeåborna ska tycka att hotell Forsen är ett attraktivt weekendalternativ med bra boende, mat och upplevelser. Ett annat mål är att ta hotellet in i 2000-talet. Det ligger unikt med forsen alldeles utanför. På sikt ser jag hotellet som en blandning mellan den vilda skogen och New York.

SMÅA bästa alternativet
Tidigare var jag med i Akademikernas a-kassa. Men jag bytte när jag gick med i SMÅAs styrelse, 2011. Jag har alltid haft en a-kasseförsäkring. Jag tycker att småföretagarna är en ny arbetarklass i Sverige. Det är en grupp som ingen tar ansvar för. Anställda har fackförbund som för deras talan. Det är få som förstår vilket jobb Sveriges småföretagare faktiskt gör. Småföretagare är den typen av människor som är vana vid att klara sig själva, ingen vill ligga samhället till last. Det minsta man kan göra för sig själv är att ha en bra försäkring – och då är SMÅA det bästa alternativet: En a-kassa som är expert på småföretagare!

Uppdaterat: 18 juni 2020