Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Byggsatskillen

Lundqvist Trävaru AB
www.lundqvisttravaru.se

Grundat: 1936
Ny ägare: 
2014
Antal anställda: 
33-45 personer, beroende på årstid
Extern majoritetsägare: 
Samuel Holmström, medlem i SMÅA sedan 2015

Undrar hur Google skulle ha gjort?

Det är inte mycket i mitt liv som blivit så som jag tänkt mig. När jag var yngre var jag helt säker på att jag skulle bli civilingenjör i datateknik, men ett missförstånd med syokonsulenten fick livet att ta en annan riktning. Hon missade mitt mattebetyg, så jag kom inte in på utbildningen jag sökte. I stället hamnade jag som teknisk säljare på ett litet företag i Piteå – Lundqvist Trävaru AB. 2014 la jag och min kollega Jens Lundqvist ett bud på firman, då den dåvarande ägaren planerade att dra sig tillbaka. Budet accepterades och köpet gick igenom samma år. I dag är jag VD och majoritetsägare.

Driver drömbolag
Jag driver mitt drömbolag. Det är som en kombination av ett internationellt dataspelsföretag och en norrländsk trävarufabrik. Affärsidén är enkel: Kunderna skapar sina hus själva på vår webb. Sedan levererar vi ritningar och material. Vi levererar hundratals byggsatser runt om i Sverige varje år. Byggsatserna är ett modernt alternativ till lösvirke. Vi använder oss av ett flexibelt modulsystem som gör det både enkelt och prisvärt att bygga exempelvis garage, stall, fritidshus och carportar.

Framgången
År 2014 utsågs vi till Årets Digitala Gasell av Dagens industri och Google. Vi vann priset eftersom vi kommer från en traditionell bransch och har lyckats hitta nycklarna för att bli synliga på internet. För oss betydde det här priset sjukt mycket! Vi har alltid sett upp till DI:s gasellföretag – och nu är vi själva ett! Framgången har fortsatt sedan dess och nu har vi faktiskt blivit utsedda till Gasellföretag hela fem år i rad, samt bland annat fått ta emot priset för Smart Industri av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin.

Vår vision är att förändra byggsverige. Målet är att vara som ett ”Google” i byggbranschen. Med det menar jag hur vi är som företag, exempelvis har vi gjort det möjligt för alla medarbetare att styra över sin egen tid, även de som arbetar inom produktionen. Alla medarbetare är delaktiga i att utveckla företaget. Vi har till och med en ”lekfond” som vi kan experimentera med när det gäller nya idéer som rör bolagets utveckling.

En försäkring för att våga!
Frågeställningen som alltid är vägledande för oss är: ’Undrar hur Google skulle ha gjort?’ För oss står Google för nytänkande, mjuka värden, djärva satsningar, ny teknik och modet att faktiskt våga misslyckas.

Hittills har Lundqvist Trävaru gått spikrakt uppåt. Men när jag gick in som ägare valde jag att gå med i SMÅA. Det handlar inte om när jag behöver hjälp från SMÅA, utan om – och då finns SMÅA där som en trygghet, precis som vilken annan försäkring som helst.

Uppdaterat: 6 november 2020