Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Brodösen

Agnetha Alenius Incorporated AB
www.aleniusinc.se, www.broderademarken.se

Grundat: 1996
Antal anställda: 3
Ägare: Agnetha Alenius Madsen, medlem i SMÅA sedan 1996

Som medlem i SMÅA vågar jag satsa på mitt företagande

Vi säljer profil- och arbetskläder med broderade logotyper till företag. I dag har vi 1 400 företagskunder framförallt i trakten mellan Umeå och Sundsvall. Vi har även en del kunder i övriga Sverige och i Norge. När jag var yngre reste min pappa över till USA och såg att man kunde beställa kepsar med sitt namn broderat. Han kunde inte släppa det. Så småningom frågade han mig och min syster om det kunde vara något för oss. Vi var skeptiska, det där med brodyrmaskinens dator verkade svårt. Men pappa gav sig inte och till slut stod vi där med en brodyrmaskin.

Visst var det lite svårt i början. Allt stod på engelska. Vi hade inte fått någon utbildning, bara en tjock engelsk instruktionsbok. Men vi fick lära oss. Några år senare åkte jag till USA på kurs. Bakom mig satt ett amerikanskt par som inte fattade någonting av den engelska instruktionsboken. Då kände jag mig stolt. Vi hade ju ändå lyckats klura ut det mesta som stod där.

Aldrig less på brodyrer
Jag trivs jättebra med att driva företag. Blir aldrig less på brodyrer, det finns så många olika mönster, färger och placeringar. Det är hela tiden nya utmaningar. Det är viktigt att vi håller en hög kvalitet på våra produkter. Jag har själv tvättat och testat allt det vi säljer för att säkerställa att kvaliteten är den rätta.

Det roligaste med det här jobbet är att få träffa alla kunder. Jag gillar också att lösa problem. Jag fick ett mejil från SF, som skulle släppa Wes Andersons film Moonrise Kingdom. De behövde 200 broderade scoutmärken till premiären. Den amerikanska leverantören hade misslyckats, så nu vände de sig till oss. Det var inga problem att fixa det.

Två lågkonjunkturer
De största utmaningarna har varit två lågkonjunkturer, år 2009 och 2011. Men då passade vi på att lägga mycket tid på att utveckla oss själva, våra produkter och att jobba med PR och marknadsföring. Det är viktigt att aldrig stå stilla.

Vi skickade till exempel handdukar till Gert, Titti och Roger, som har radioprogrammet Rix Morronzoo. De fick varsin handduk med sitt namn broderat, Gert fick en rosa. De läste upp mitt brev i radion, så det gav bra publicitet. Det ger energi att vara kreativ. Men man får inte bara vara kreativ, då tjänar man inga pengar.

Tryggt med SMÅA
Om jag inte skulle kunna driva mitt företag vidare känns det tryggt med en omställningstid. Då hinner jag fundera på nästa steg.

Uppdaterat: 18 juni 2020