Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Skattereduktion för avgift till a-kassa

Tidigare under våren beslutade riksdagen om skattereduktion för avgift till a-kassa. Detta innebär att en medlem i a-kassa får göra en avräkning mot den beräknade skatten med 25 procent av den inbetalade avgiften.

 

Dessa bestämmelser träder i kraft 1 juli 2022 och kommer att tillämpas på avgifter som betalas efter den 30 juni 2022. Månadsavgifter som betalats i förskott innan den 1 juli omfattas inte, även om den avser exempelvis oktober 2022.

Du själv behöver inte göra något för att ta del av denna skattereduktion. Vi kommer att skicka kontrolluppgifter till Skatteverket som i sin tur överför dessa till slutskattesedeln.

Fler nyheter

  • God jul och Gott nytt år!

    Med en hälsning från vår medlem Jon-Krista, aktuell i programmet Bonde söker fru, önskar vi er alla en god jul och ett gott nytt år. 
    Läs mer
  • Åldersgränsen i a-kassan höjs till 66 år

    Vid årsskiftet höjs den övre åldersgränsen för rätt till arbetslöshetsersättning och medlemskap i a-kassan. Åldersgränsen höjs till 66 år.
    Läs mer
  • Extra utbetalning

    Då det kan ha varit svårt att logga in eller deklarera sina tidrapporter väljer vi att köra en extra utbetalning denna vecka. Detta för att så många som möjligt ska kunna få ersättning innan jul. De som skickar in sina tidrapporter 20…
    Läs mer
  • Nu är våra system tillgängliga igen

    Under dagen har vi kunnat öppna våra system igen. Tack för ditt tålamod under tiden våra system legat nere. Nu kan du både göra en ansökan om antingen ersättning eller medlemskap samt skicka in dina tidrapporter.
    Läs mer
Visa fler nyheter