Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Den höjda a-kassan kan förlängas till 2022

I regeringens budgetproposition, som lämnats till riksdagen, föreslår man en förlängning av de höjda ersättningsnivåerna i a-kassan till och med 2022. För att möta den påverkan som coronaviruset har på det svenska samhället infördes tillfälliga förändringar i våras gällande a-kassans regler och…

I regeringens budgetproposition, som lämnats till riksdagen, föreslår man en förlängning av de höjda ersättningsnivåerna i a-kassan till och med 2022.

För att möta den påverkan som coronaviruset har på det svenska samhället infördes tillfälliga förändringar i våras gällande a-kassans regler och ersättningsnivåer för 2020. 

Höjd ersättningsnivå
Grundersättningen var tidigare som högst 365 kronor per dag, men är nu 510 kronor per dag. För personer med inkomstbaserad ersättning ligger dagpenningen på som högst 1 200 kronor de första 100 dagarna jämfört mot de tidigare 910 kronorna de första 100 dagarna.

Kravet på arbetad tid sänks
Även den tillfälliga lättnaden i arbetsvillkoret föreslås förlängas. I normala fall måste du arbeta ungefär halvtid i ett halvår för att ha rätt till ersättning från oss. Nu räcker det om du har arbetat minst 60 timmar per kalendermånad under sex av de senaste tolv månaderna, eller minst 40 timmar per kalendermånad och 420 timmar totalt under en sammanhängande period av sex månader.

Beslut tas i december
Regeringen föreslår att de tillfälliga reglerna för ersättningsnivå och arbetsvillkor ska fortsätta gälla till och med 2022. I december tas beslut i riksdagen om budgeten.

Fler nyheter

 • Mina sidor är stängd 8 november till den 13 november

  För att öka vår effektivitet och få nöjdare användare byter vi ärendehanteringssystem. Under tiden det nya systemet installeras hålls e-tjänsten Mina sidor stängd.
  Läs mer
 • 9 november går det inte att ringa in till oss

  På grund av utbildning för vår personal är SMÅAs telefon stängd onsdag den 9 november. Telefonin fungerar som vanligt övriga vardagar den veckan, välkommen att kontakta oss då.
  Läs mer
 • Nu kan du logga in med Freja eID

  Nu kan vi erbjuda ett nytt alternativ för elektroniskt identifiering så att fler kan nyttja våra e-tjänster.
  Läs mer
 • Val 2022 – Partiernas syn på a-kassan

  Inför valet den 11 september har vi på SMÅA tagit en snabb titt på vad riksdagspartierna säger om a-kassan. Nedan har vi sammanfattat vad partierna lyfter i sina valmanifest och länkat till deras allmänna hållning i frågan.
  Läs mer
Visa fler nyheter