Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Den höjda a-kassan kan förlängas till 2022

I regeringens budgetproposition, som lämnats till riksdagen, föreslår man en förlängning av de höjda ersättningsnivåerna i a-kassan till och med 2022. För att möta den påverkan som coronaviruset har på det svenska samhället infördes tillfälliga förändringar i våras gällande a-kassans regler och…

I regeringens budgetproposition, som lämnats till riksdagen, föreslår man en förlängning av de höjda ersättningsnivåerna i a-kassan till och med 2022.

För att möta den påverkan som coronaviruset har på det svenska samhället infördes tillfälliga förändringar i våras gällande a-kassans regler och ersättningsnivåer för 2020. 

Höjd ersättningsnivå
Grundersättningen var tidigare som högst 365 kronor per dag, men är nu 510 kronor per dag. För personer med inkomstbaserad ersättning ligger dagpenningen på som högst 1 200 kronor de första 100 dagarna jämfört mot de tidigare 910 kronorna de första 100 dagarna.

Kravet på arbetad tid sänks
Även den tillfälliga lättnaden i arbetsvillkoret föreslås förlängas. I normala fall måste du arbeta ungefär halvtid i ett halvår för att ha rätt till ersättning från oss. Nu räcker det om du har arbetat minst 60 timmar per kalendermånad under sex av de senaste tolv månaderna, eller minst 40 timmar per kalendermånad och 420 timmar totalt under en sammanhängande period av sex månader.

Beslut tas i december
Regeringen föreslår att de tillfälliga reglerna för ersättningsnivå och arbetsvillkor ska fortsätta gälla till och med 2022. I december tas beslut i riksdagen om budgeten.

Fler nyheter

 • Samarbete med företagaren i fokus

  Att vara företagare ska vara tryggt och enkelt. Vi på SMÅA – a-kassan för företagare – värnar om din trygghet och vill att det ska vara enkelt att vara företagare. Precis som Aspia vill genom sina tjänster. Av den anledningen har vi nu inlett ett samarbete.
  Läs mer
 • Telefontider vecka 20

  Under vecka 20 har vi förändrade öppettider i telefonin.
  Läs mer
 • Fortsatta lättnader för företagare

  I år gäller tillfälliga regler för företagare som får ersättning från a-kassan. Det innebär bland annat att det är tillåtet att marknadsföra sin verksamhet med bibehållen a-kassa. Enligt huvudregeln måste en företagare upphöra med sin näringsverksamhet helt eller inte göra några åtgärder…
  Läs mer
 • Träffa SMÅA på Starta & Driva Företag-dagen

  Den 3 maj arrangeras Starta & Driva Företag-dagen på Arena Sergel i Stockholm. Det är ett öppet forum där alla är välkomna, allt från entreprenörer till små och medelstora företag, eller för dig som bara är nyfiken och funderar på att starta eget.
  Läs mer
Visa fler nyheter