Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Om du använder en enhet med operativsystemet IOS version 13.4.1 finns en inställning för integritetsskydd som gör att Cookie Failure kan uppstå. Du kan läsa mer om hur du löser detta i vår FAQ .

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Bibehållna regler för a-kassan

Regeringen har beslutat att bibehålla nuvarande nivåer för arbetslöshetsersättningen. De har även bestämt att undantagsreglerna som gäller företagare fortsätter att gälla även under 2023.

Den 22 december tog regeringen en rad beslut som rör villkor och regler i arbetslöshetsförsäkringen.

De beslutade bland annat att den förordning som innebar att ersättningsnivåerna som skulle sänkas till de nivåer vi hade före pandemin ska utgå. Det betyder att vi för 2023 har samma ersättningsnivåer som vi hade under 2022.

Ett annat beslut, som berör väldigt många av SMÅAs medlemmar, var en förlängning av de tillfälliga reglerna som innebär att en företagare får lägga företaget vilande flera gånger samt kunna vidta fler åtgärder under sin tid med arbetslöshetsförsäkring. Regeringens beslut innebär att de undantag som gäller för företagare i dagsläget även gäller under 2023.

Fler nyheter

 • SMÅA på Instagram

  SMÅA gör nu en satsning på Instagram. Där kommer du bland annat att få möta flera av landets företagare och få råd och tips om ditt företag inte går som du tänkt dig.
  Läs mer
 • Internationella kvinnodagen 8 mars

  Vi uppmärksammar den internationella kvinnodagen med en bild och en berättelse av en av våra medlemmar - Linda Isaksson i Piteå.
  Läs mer
 • SMÅA på plats i Nyköping

  Två av våra ombud representerade SMÅA vid Näringslivsdagen i Nyköping.
  Läs mer
 • Föreningsstämma 25 maj 2023

  Den 25 maj 2023 håller SMÅA ordinarie föreningsstämma. Stämman hålls i Visby, Gotland. Alla medlemmar har möjlighet att framföra ett ärende för behandling på stämman. Ett sådant ärende ska vara SMÅAs styrelse tillhanda senast 15 mars. Ärenden ska skickas in skriftligt. Om…
  Läs mer
Visa fler nyheter