Så här klarar du svackor i företaget

  1. Invänta inte en svacka, utan agera proaktivt. Ta som vana att se över din affärsidé, håller den? Behöver den uppdateras? Kan du bredda din målgrupp?
  2. Lägg ännu mer tid på försäljning.
  3. Berätta om några lyckade uppdrag som ditt företag har genomfört. En bra kundhistoria gör din säljpresentation mer intressant och säljande.
  4. Dina befintliga kunder kan vara din räddning! Lär känna dem. Ta reda på hur deras planer ser ut. På vilket sätt kan ditt företag bidra till att de uppnår sina mål?
  5. Lär känna dina konkurrenter. Vad gör de som fungerar? Kan ditt företag göra samma sak?
  6. Har du rätt kompetens? Är det dags för en vidareutbildning som stärker dig och ditt företag? Det finns många olika utbildningsalternativ för dig som har eget företag. Tänk på att det är avdragsgillt.
  7. Se över dina kostnader och säg upp onödiga abonnemang.
  8. Betalar du för mycket i preliminärskatt? Om din omsättning har sänkts ska din skatt också sänkas. Gör en ny preliminär självdeklaration, så får du en lägre summa att betala varje månad.
  9. Om ditt företag trots allt drabbas av en ekonomisk svacka är det viktigt att du agerar. Stoppa inte huvudet i sanden. Kontakta kunder, leverantörer och banken och försök komma fram till en gemensam lösning.
  10. Är det riktigt illa ställt med ditt företag kan du göra ett tillfälligt uppehåll och lägga företaget på is. Som arbetslös företagare har du rätt till ersättning när inga åtgärder vidtas i verksamheten. Detta kan utnyttjas vid flera tillfällen, så länge det gått minst fem år sedan verksamheten återupptogs efter det senaste uppehållet.

 

Dela det här