Lönetrygghet för företagare – javisst!

Att vara egenföretagare innebär för många en oro för den egna ekonomin – men det behöver inte vara så. Nu kan du försäkra din lön upp till 80 000 kr i månaden.

Alla som driver eget, eller någon gång gjort det, vet att företagande är förbundet med ekonomisk risk. Du vet inte om dina kunder kommer att vilja fortsätta anlita dig framöver, om en uppstickare på marknaden förändrar spelreglerna eller om nya innovationer snart gör din produkt överflödig. Inkomsterna är ovissa och intäkterna varierar dessutom ofta över året. Men att ha nerver av stål är inte avgörande för att driva eget. Det viktiga är att du i förväg har sett till att du klarar dig ekonomiskt även om firman inte går som du har tänkt dig.

Försäkra din lön

Många som driver företag vet tyvärr inte om att de kan ansluta sig till a-kassan och få ersättning vid arbetslöshet, 80 procent av lönen upp till 25 025 kr. Genom att välja SMÅA som är Sveriges största a-kassa för företagare, så har du dessutom möjlighet att lägga till en inkomstförsäkring och försäkra din lön ända upp till 80 000 kr /månad.  Då får du en ekonomisk ersättning på hög nivå – även om ditt företag inte längre går att driva vidare. På det viset slipper du oroa dig och kan koncentrera dig på att få ditt företag framgångsrikt. Du väljer själv var du sätter taket för den lön du vill försäkra, mellan 30 000 kr och 80 000 kr /månad.

Marknadens starkaste skydd

I inkomstförsäkringen ingår dessutom ett konkursskydd, som gör den här försäkringen till marknadens starkaste skydd för företagare. Skulle du behöva försätta företaget i konkurs får du ut ett prisbasbelopp (47 300 kr) direkt.

Vem kan skaffa försäkringen?

Inkomstförsäkringen är speciellt framtagen för småföretagare anslutna till SMÅA. Att ansluta sig till SMÅA kostar 128 kr/månad och ger 80 procent av din lön upp till 25 025 kr/månad, om du inte längre kan försörja dig genom ditt företag (för dig som till exempel driver enskild firma och inte tar ut lön beräknas ersättning på ditt resultat). Många småföretagare väljer att bara skaffa detta grundskydd. Inte ansluten ännu? Bli det här. Sen är det bara att fortsätta med företagandet.

Dela det här