Om Mina sidor

Från och med den 21 november 2017 kom en helt ny version av vår e-tjänst för ersättningsärenden. Den ger dig som användare en helt ny typ av översikt för dina uppgifter. Med hjälp av smarta frågeflöden som anpassar sig till din situation och de svar du lämnar, får vi dessutom in fler uppgifter snabbare och det behöver inte bli så mycket kommunikation kring kompletteringar.

En av de nya sakerna är en Att göra-lista som skapas utifrån uppgifter du lämnar via din ansökan och andra frågeflöden.

Du kan dessutom ladda upp både dokument och bilder inne på Mina sidor istället för att mejla eller skicka till oss.

Du loggar in på Mina sidor med din vanliga e-legitimation. Observera att om du använder mobiltelefon eller surfplatta, så behöver du ett mobilt Bank-ID.

Frågeflöden vägleder dig

På nya Mina sidor har vi skapat en rad nya e-tjänster i form av frågeflöden som hjälper dig i olika situationer. Flödena kommer till stor del att ersätta de blanketter vi ofta ber dig att komplettera med i dag. Du fyller i och signerar dem direkt på Mina sidor.

Eftersom det ofta är kompletteringarna som gör att det dröjer innan vi på a-kassan kan fatta ett beslut i ett ärende tror vi att handläggningstiderna kommer att kortas märkbart när vi kan sköta kommunikationen direkt.

Tidrapport (som tidigare hette Kassakort)

Numera kan du välja att rapportera tid till oss med en vecka i taget. Du kan naturligtvis välja att rapportera din tid mer sällan, men då får du utbetalning mer sällan också. Läs mer om utbetalningar här.

Titta gärna på den här filmen som visar och beskriver hur tidrapporten fungerar

 

 

Information i realtid

Uppgifter från CSN eller Försäkringskassan kommer vi att få i realtid inne på nya Mina sidor. Du får själv se vilka uppgifter vi får in och du kommer att ha möjligheten att kommentera dessa.

Meddelande via sms eller mejl (eller båda)

Eftersom kommunikationen mellan dig och oss kommer att ske digitalt får du ett sms eller ett mejl (eller både och) från oss vi när det finns något nytt vi vill att du ska titta på. Det gör att du hela tiden är uppdaterad kring vad som händer i ditt ärende och snabbt kan svara.

Under rubriken Min profil anger du hur du vill få information om att det finns något nytt.

Säg din åsikt om nya Mina sidor

På nya Mina sidor finns det en tyck-till-funktion på startsidan. Använd gärna den för att lämna synpunkter på hur du upplever Mina sidor. Svaren från dig hjälper oss att utveckla Mina sidor. Ditt svar är anonymt och går direkt till vårt utvecklingsteam som fortlöpande kommer att utvärdera synpunkterna för att kunna utveckla och förbättra e-tjänsterna.

Dela det här