Arbetslös

Det första du måste göra om du blir arbetslös är att anmäla dig som arbetssökande på arbetsförmedlingen.

Så här gör du:

  1. Anmäl dig på arbetsförmedlingen första dagen du är arbetslös. Berätta för arbetsförmedlingen att du är medlem i SMÅA och att du önskar söka arbetslöshetsersättning. Det går att anmäla sig som arbetsökande hos arbetsförmedlingen via deras webbplats. Klicka här!
  2. SMÅA kommer automatiskt att skicka ut ett brev till dig med information. Du får också ett specifikt telefonnummer som du ska ringa för att få vår hjälp med vilka uppgifter vi behöver från dig.
  3. Du kommer att behöva fylla i ett antal blanketter, detta gör du bäst genom vår e-tjänst Mina sidor eller på våra e-blanketter som du signerar och skickar in med e-legitimation. När du ringer till oss får du prata med en medarbetare som kan hjälpa dig om du behöver ett ifyllnadsstöd för blanketterna. Du får också information om vilka övriga uppgifter vi behöver från dig, anpassat utifrån din specifika situation. Samtliga uppgifter behöver vi för att kunna fatta beslut om din ersättning.
  4. Glöm inte att fylla i dina kassakort i Mina sidor.

Om du föredrar att använda dig av pappersblanketter och inte e-blanketter eller Mina sidor, säg till om det i ditt personliga samtal.

 

Dela det här

Mina sidor – logga in

Vill du söka ersättning?

Räkna ut ersättning

Hur länge har du varit medlem i någon A-kassa (sammanhängande tid) ?

Ange din taxerade årsinkomst:

Ange din genomsnittliga veckoarbetstid i timmar: