Ersättning arbetslös

Kom ihåg! Börja alltid med att anmäla dig som arbetssökande på din arbetsförmedling på din första arbetslösa dag. Det gör du enklast via arbetsförmedlingens webbplats.

Här på Ersättningssidorna kan du läsa om vilken ersättning du kan få, hur utbetalning av ersättningen går till och vilka lagar och regler som styr rätten till arbetslöshetsersättning. Du får också värdefulla tips om vad du bör tänka på som arbetslös.

Just nu kraftsamlar vi genom att öka resurserna när det gäller handläggning av a-kasseärenden. Vi vill att det ska gå fortare för dig som medlem att få dina pengar. Det här betyder att du under en period inte kan kontakta din handläggare direkt via telefon. Däremot kan du få bra hjälp när du ringer på vårt växelnummer och du kan förstås få svar på dina frågor via det inloggade läget ”Mina sidor”.

För dig som vill läsa mer har vi samlat länkar till sidor där du kan fördjupa dig i allt från försäkringsbestämmelser till förordningstexter och rättspraxis. Länkarna hittar du under Villkor.

Kvinnlig florist som plockar blommor till bukett.

Dela det här

 

VILL DU SÖKA ERSÄTTNING?

 

Räkna ut ersättning

Hur länge har du varit medlem i någon A-kassa (sammanhängande tid) ?

Ange din taxerade årsinkomst:

Ange din genomsnittliga veckoarbetstid i timmar: