Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Uppdrag

Om du blivit erbjuden ett uppdrag måste a-kassan bedöma om det räknas som anställning eller företag. Om det räknas som företag har du inte rätt till någon ersättning så länge som verksamheten pågår. Det är viktigt att du hör av dig i förväg så att vi inte betalar ut fel ersättning till dig.

Så länge du inte söker ersättning kan du självklart ta uppdrag. Lagen reglerar endast den som får ersättning från a-kassan.

Uppdrag som eget företag

Om uppdraget räknas som företag innebär det att du inte har rätt till ersättning förrän uppdraget upphört. Vi rekommenderar att du kontaktar a-kassan innan uppdraget börjar.

  • – Om du fakturerar uppdraget med egen F- eller F/A-skattsedel eller genom en närståendes bolag bedöms du som egen företagare. 
  • – Om du använder ett faktureringsföretag kan det i vissa fall även då bedömas som att du är företagare trots att faktureringsföretaget betalar skatt och sociala avgifter.

Uppdrag som anställning

Om uppdraget räknas som en anställning kan du få ersättning mellan uppdragen och ibland kombinerat med uppdraget om det är på deltid. Vi måste veta när uppdraget påbörjas och avslutas samt vad du ska få betalt för och vad som är principen för ersättningen.

Så här ansöker du:

  • – Be om ett skriftligt avtal. Ladda upp det i Mina sidor så att vi kan bedöma ersättningsrätten under tiden uppdraget pågår och hur det ska redovisas på tidrapporten. 
  • – Om det inte finns något skriftligt avtal ska du lämna motsvarande uppgifter och kontaktuppgifter till uppdragsgivaren till oss så att vi i förväg kan bedöma karaktär och omfattning på uppdraget.
  • – När uppdraget är genomfört ska uppdragsgivaren redovisa det utförda arbetet på ett arbetsgivarintyg.

Uppdaterat: 17 juni 2021