Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Förtroendevald

Det finns flera olika typer av förtroendeuppdrag. 
I arbetslöshetsförsäkringen bedöms dessa på olika sätt beroende på om man enligt lag har rätt att vara ledig från sitt arbete eller inte.

Förtroendeuppdrag med rätt till ledighet från en anställning
I arbetslöshetsförsäkringen jämställs förtroendeuppdrag där man enligt lag har rätt till ledighet från en anställning med förvärvsarbete. Det innebär att sådana förtroendeuppdrag kan ligga till grund för rätten till ersättning genom att ingå i ett så kallat arbetsvillkor samt att sådana förtroendeuppdrag även ska deklareras som arbete på tidrapporterna.

Exempel på förtroendeuppdrag där man enligt lag har rätt till ledighet från en anställning är: riksdagsledamöter, förtroendevalda i kommuner och landsting, fackligt förtroendevalda samt nämndemän.

Övriga förtroendeuppdrag
Förtroendeuppdrag där man inte enligt lag har rätt till ledighet från en anställning kan inte ligga till grund för rätten till ersättning och ska inte heller deklareras som arbete på tidrapporten. Däremot ska ett sådant uppdrag deklareras som förhindrad på tidrapporten om uppdraget en viss dag hindrar dig från att kunna söka eller ta ett arbete.

Uppdaterat: 25 juni 2020