Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

Arbetsförmedlingens roll

Det är Arbetsförmedlingen som hjälper dig till ett nytt jobb. För att du ska kunna få ersättning från a-kassan behöver du vara anmäld på Arbetsförmedlingen och vara aktiv i ditt jobbsökande.

Du behöver även ha kontakt med Arbetsförmedlingen och delta i planerade möten. Om du inte sköter ditt arbetssökande eller om du förlänger din tid i arbetslöshet blir du avstängd från ersättning.

Aktivitetsrapport

Under den tid du är arbetslös måste du söka arbete aktivt och lämna in en aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen varje månad.

Mellan den 1:a och den 14:e varje månad ska alla arbetssökande lämna in en aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen. Om du är arbetslös och får ersättning från SMÅA är det viktigt att du lämnar in din aktivitetsrapport i tid. Detta gäller även om du ännu inte fått beslut om beviljad ersättning.

Aktivitetsrapporten är en del i din skyldighet att visa att du gör vad du kan för att ta dig ur arbetslösheten. Arbetsförmedlingen tar emot din rapport, men om de inte får den måste de meddela detta till SMÅA.

Det händer om du missar att aktivitetsrapportera
Första gången du missar att lämna in aktivitetsrapporten i tid, missar ett inbokat möte hos Arbetsförmedlingen eller på annat sätt missköter ditt arbetssökande får du en varning från a-kassan. Vid upprepade tillfällen stängs du av från ersättning i ett visst antal dagar per incident. Vid femte tillfället förlorar du rätten till ersättning.

Om du har frågor om aktivitetsrapporten, till exempel om hur du ska fylla i den eller när/var du kan lämna in den, ska du vända dig till Arbetsförmedlingen. Aktivitetsrapporten lämnar du elektroniskt på Arbetsförmedlingens inloggningssida.

Uppdaterat: 11 mars 2021