2017.11.20

Nytt i Mina sidor!

Nu har nya Mina sidor kommit igång. Det är åter möjligt att logga in på Mina sidor och det är en ny, mer utvecklad e-tjänst än tidigare. Den nya e-tjänsten innehåller möjlighet till mer digital och därmed snabbare kommunikation med din handläggare. Observera att länkadressen till Mina sidor förändras i samband med nylanseringen. Använd de länkar som finns på vår webbplats.

Fördelen blir att vägen från ansökan till ersättning förkortas. Vi kan fatta beslut i ditt ärende snabbare. Med snabbare beslut följer också snabbare utbetalning av ersättningen.

Enkel övergång till nya Mina sidor

Du som redan är användare av Mina sidor gör precis som vanligt när du loggar in med din e-legitimation/BankID i den nya versionen. Observera att länkadressen för inloggning på Mina sidor är ny. Har du sparat länk till Mina sidor sedan tidigare så behöver du byta ut den. Använd gärna länkarna till Mina sidor från vår webbplats.

När du är inloggad kommer du att mötas av ett nytt och fräscht utseende och en välkomsttext som kortfattat beskriver nyheterna.

Nyheter i korthet

  • Ansökan om ersättning gör du som inloggad på Mina sidor. Din ansökan skapar dels ett ärende hos din handläggare, men även en personlig Att göra-lista för dig. Denna lista hjälper dig att ha översikt på vad mer du behöver göra för att fullfölja din ansökan om ersättning. Du har kontrollen!
  • Den utbyggda automatiken gör att vi får information i realtid från CSN och Försäkringskassan. Det gör att varken du som medlem eller vi på a-kassan behöver begära in uppgifter från dessa myndigheter separat. Uppgifterna visas för dig på skärmen och du har möjlighet att kommentera uppgifterna om det skulle behövas.
  • Tidigare har du fyllt i kassakort som omfattat två veckor åt gången. Rapporteringen av vad du gjort per dag till a-kassan är ändrad till Tidrapport. Tidrapporten omfattar en vecka i taget. Du kan alltså fylla i och signera tidrapport vecka för vecka och det gör att du skulle kunna få utbetalningar varje vecka, en vecka i taget.
  • Du som tidigare sparat påbörjade utkast av tidrapporter (kassakort) i den tidigare versionen av Mina sidor måste göra om tidrapporterna i den nya versionen. Inga utkast har följt med vid överföringen.
  • En annan stor nyhet är möjligheten att själv kunna ladda upp bilder och dokument direkt till din handläggare inne på Mina sidor. Sådana intyg och dokument som du tidigare behövt skicka per post kan numera alltså laddas upp till ditt ärende på Mina sidor.

Vi hjälper dig

Om du är ny användare av Mina sidor får du den hjälp du behöver för att komma igång med din ansökan genom våra smarta frågeformulär och vår digitala Att göra-lista.

För dig som använt Mina sidor tidigare och oftast enbart rapporterat din tid (tidigare fyllt i kassakort) på sidan är det i huvudsak utseendet som har förändrats.

Vi hoppas du ska tycka att den nya tjänsten är så enkel och tydlig att du inte behöver vår hjälp. Men skulle du ha frågor eller stöta på problem kan du självklart alltid kontakta oss.

Välkommen till ett enklare sätt att söka ersättning och kommunicera med din handläggare!

Dela det här

Facebook