2017.04.06

Unga Stockholmsentreprenörer imponerade

För ett par veckor sedan var det fullt med unga entreprenörer i en av Stockholmsmässans hallar. Det var Ung Företagsamhet som anordnade mässan ”Entreprenörskap på riktigt”. SMÅA var där och fick ta del av en hel massa goda affärsidéer och väl utförda försäljningspitchar. Men lika viktigt, ja, kanske till och med viktigare var den mängd entusiasm och energi som fanns där på mässan.

Jag tänkte berätta om en del av de företag jag träffade.
Där fanns:
P.W.A.P (Pouch with a purpose) som producerar och säljer små plånböcker/korthållare. Korthållarna är tillverkade av spillbitar av läder. Produktionen sker på Södermalm i Stockholm. Affärsidén föddes ur ett behov (dagens moderna plånböcker är för stora för clutches och små handväskor) och med tanken på att vi behöver en mer cirkulär ekonomi.

Argaany som importerar och säljer en av de bästa argan-oljorna (för hår och hud) som finns på svenska marknaden. Oljan är ekologisk, produceras av ett kvinnokooperativ i Marocko och det som finns i förpackningen är ren och outblandad arganolja.

QuickTreat som gjort mugcakes (en mjuk kaka i portionsförpackning) till en delikatess. Ha några påsar av deras mix på lut hemma så kan du alltid bjuda på nybakad njutning. Jag köpte deras mugcake i säsongsmaken ”Semla”. Stora bitar av god mandelmassa, fin kardemummasmak. En minut i micron och en klick vispad grädde så blev den kvällen en festkväll.

MemoryPlus som importerar ett USB-minne som extremt enkelt tar back-up på dina bilder och filmer som du har i telefonen. Priset på deras produkt är mindre än hälften av de USB-minnen med liknande funktion som nu finns på svenska marknaden.

Hace som tillverkar mobilskal i biologiskt nedbrytbart material (hampa). Mobilskalen är både snygga och hållbara. När det gäller hållbarhet så handlar det ju både om att skydda mobilen och att mobilskalen bidrar till ett miljömässigt hållbart samhälle. Och en sak till: mobilskalen är gjorda i 3d-printer! Coolt.

Kombikok som säljer ett multifunktionellt köksredskap – kombikokaren. Med den kan en laga flera olika ingredienser i en och samma kastrull. Förutom att produkten var intressant så hade företaget en aptitlig, inspirerande och därmed väldigt säljande monter. Dessutom är deras hemsida supersnygg. Proffsigt rakt igenom när det gäller förpackningen av idén.

Jag misstänker att jag missade minst tio gånger så många unga företag som var lika bra som dem jag berättat om.

Dela det här

Facebook