2016.10.19

Saknar företagare kunskap om sitt ekonomiska skydd?

En undersökning som gjorts på uppdrag av Swedbank visar att många företagare inte vet vad de har för skydd om de bli långvarigt sjuka eller om de blir arbetslösa.

“Mitt råd är att alla företagare tar sig tiden att gå igenom vilka försäkringar som behöver tecknas för att säkerställa ekonomisk trygghet om något skulle hända” säger Fredrik Jutnäs på Swedbank i pressmeddelandet.

Swedbank avslutar med råden:

  • En försäkring bör alltid tecknas när företaget går bra och man är frisk. Väntar man kan det senare visa sig vara svårt att få någon ersättning.
  • Med en inkomstförsäkring vid arbetslöshet kompletterar du som företagare din a-kassa och köper dig ytterligare tid att hitta en ny sysselsättning. En inkomstförsäkring kan du teckna via exempelvis SmåA, som är Sveriges största a-kassa för småföretagare.
Dela det här

Facebook