2016.06.13

Sommarlov, fotbollstider och flygstrejk

Så har väl de allra flesta skolungdomar äntligen fått sin efterlängtade sommarlovsledighet. 10 långa härliga veckor av förhoppningsvis sol, bad, ljumma sommarkvällar, lek och upptåg med kompisarna och säkerligen en hel del minnen för livet. Oavsett ålder är ju sommarlovet bland det viktigaste och mest minnesvärda i livet. Kommer ni ihåg känslan när man var riktigt liten, då bluehost kändes ju de där 2 och en halv månaderna som en hel eeeeevighet. Sommaren var oändlig, dagarna tog aldrig slut och det var alltid fint väder! Så minns i alla fall jag det, och även om minnena säkerligen förvrängts till det bättre med tiden, och man liksom raderat bort de där regniga dagarna när det inte fanns något att göra, så står de liksom som en symbol för en härlig barndom.

Det här med sommarlov får ytterligare en aspekt, när man gått och blivit tonårsförälder… När 16-åringen totalt ogenerat ringer klockan 01:50 en söndagsnatt och vill bli hämtad från tjejkvällen, och hon i bilen mycket förvånat konstaterar att ”-Jahaaaa, ska du JOBBA i morgon??!”
”- Jo, det var ju det va, att jag har ju liksom inte sommarlov jag och i morrn är det vanlig måndag..”
Det blir några utmanande veckor nu, fram till semestern…

Och inte nog med det…så är det ju fotbollstider också. Himla kul och spännande blir det ju, speciellt så klart att följa Zlatan och våra andra blågula spelare på vägen mot en, förhoppningsvis, strålande placering i EM. Men så ska man ju hinna med att titta på allt också! Sån tur att turneringen i alla fall spelas på vår halva av jordklotet så det är vettiga hålltider vi har att förhålla oss till. Heja Sverige!

Men fy så synd jag tycker om alla dem som tänkte ta tillfället i akt att se EM på plats i Paris, och som nu inte kommer iväg på grund av flygstrejken. Åh så värdelöst det måste kännas att gå miste om det man förmodligen planerat och laddat för under en lång tid! Och så sent som igår ringde en god vän vars dotter med skolklass inte kommer iväg på sin så efterlängtade skolresa, också det på grund av bristen på piloter. Mitt hjärta blöder för de små som förmodligen kämpat, jobbat och sparat så hårt. Hoppas innerligt att man kan hitta alternativa resvägar eller få möjlighet att komma iväg vid annat tillfälle.

Självklart ska piloter och flygpersonal, på samma sätt som alla yrkesgrupper, ha rätt att strida för sin sak, sina villkor och rättigheter. Jag är inte insatt i piloternas krav eller vad arbetsgivarorganisationerna kommit med för bud, men helt uppenbart är det något som gått väldigt snett, och tyvärr drabbar det som alltid i sådana här lägen, oskyldiga. En konflikt fungerar ju ofta så, tredje part drabbas hårdast och konsekvenserna är oftast så mycket större än vad man hade kunnat föreställa sig.

På SMÅA jobbar vi alla fall vidare, sommarlov, fotbollsmatcher eller flygstrejker till trots, här strävar vi på i samma anda som alltid. Arbetslösheten minskar och det märker även vi på SMÅA av. Allt färre ansökningar om ersättning kommer in och det verkar gå bra för Sveriges alla småföretagare! Härligt säger vi och hoppas att det fortsätter så!

Önskar alla läsare en fortsatt fin vecka!

Dela det här

Facebook