2016.05.02

Det personliga mötet – så mycket viktigare än man tror

 

Årets fantastiska företagarturné är över och oj vad tomt det blev… Efter att ha hängt ihop som en enda stor lycklig familj i nästan en och en halv vecka känns det som man helt plötsligt kastats ut från en bubbla tillbaka till verkligheten.

Tillsammans med bland andra Visma, Business bloggers, Unionen egenföretagare, Nordea, SCB, Pensionsmyndigheten, Starta & Driva företag och många fler härliga partners har vi turnerat runt, först en start up i Göteborg för att sedan dra norrut och besöka städerna Luleå, Skellefteå, Umeå, Östersund, Sundsvall och slutligen final i Gävle. Superintensivt och fullt med besökare i varje stad och oj så roligt! Tillsammans skapade vi partners en positiv och varm stämning som vi tror spred sig bland besökarna. Istället för att vara konkurrenter jobbade vi alla tillsammans som ett team, alla med fokus på att hjälpa och stötta besökarna i att våga ta steget och satsa på sina företagardrömmar!

Tillbaka på kontoret med solen strålandes utanför fönstret är jag proppad av intryck och känslor. Redan börjar tankarna gå till nästa års turné och i vilka städer vi kan tänkas hamna då. Du som är småföretagare eller har tankar på att starta upp något eget, vad skulle du tycka om att få ett besök av turnébussen i just din stad?

Eftersom SMÅA endast har kontor i Stockholm, och saknar en exklusiv marknadsavdelning har vi inte kapacitet och möjlighet att åka ut i landet i sådan här omfattning, i egen regi. Genom vårt partnerskap med Nyföretagarcentrum ges vi den möjligheten. Ett intryck som jag verkligen plockade med mig var en ung kille som stod en lång stund i vår monter och hade en massa frågor om regelverket kring a-kassan. När han ställt sina frågor resonerade vi om behovet av information och vad han tyckte var största vinningen med att gå på ett sådant här event: “Nu för tiden när allt sker på internet har vi tappat lite av det personliga mötet. Men det är så himla viktigt och det blir så mycket enklare att förstå när man får ett ansikte framför sig och en person som kan förklara”. Hans ord slog ann något hos mig! Vi får verkligen inte underskatta vikten av det personliga mötet. Att möta människor, gärna precis där de finns, i deras verklighet och vardag, är så enormt viktigt och ger så mycket mer än en välskriven text på en hemsida eller som här, i en blogg. Trots att vi lanserar vår blogg nu och här, som ett komplement till vår hemsida och våra sociala medier, så tar jag i alla fall med mig den unge norrländske killens tankar och kommer jobba för att vi än mer ska kunna möta våra småföretagare, medlemmar och icke medlemmar, på RIKTIGT, i verkligheten!

Tack Nyföretagarcentrum och alla härliga busskompisar för en fantastisk vecka! För att citera fantastiska sångerskan Sara Holmström, som var med och underhöll oss alla på eventen: Tillsammans skapade vi magi!

Dela det här

Facebook