2015.02.06

Med anledning av TV4 Nyheternas rapportering om uppgörelse om a-kassan

På torsdagkvällen (150205) sände TV4 Nyheterna ett reportage där man “avslöjade” att politikerna i den parlamentariska socialförsäkringsutredningen slutit en uppgörelse om bland annat a-kassan. Enligt reportaget, som också presenteras i Dagens Nyheter idag, föreslår utredningen bland annat att villkoren för den inkomstrelaterade ersättningen förändras, att taket på dagpenningen ska höjas samt att en ramtid för a-kassan på max fem år införs. Det tidigare förslaget om obligatorisk a-kassa finns inte med i den nya så kallade uppgörelsen.

Först den 3 mars offentliggörs förslagen från utredningen vilket innebär att SMÅA idag inte har någon mer information än den som TV4 Nyheterna presenterat. Vi vet alltså ännu inte hur förslagen verkligen kommer att se ut. För frågor om de nya reglerna hänvisar vi därför även fortsättningsvis till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Dela det här

Facebook