2014.07.01

Premiebaserad arbetslöshetsförsäkring – en rapport från SMÅA

Nu presenterar SMÅA en rapport om införande av en premiebaserad arbetslöshetsförsäkring för företagare.

Bakgrunden till förslaget är att arbetslöshetsförsäkringens regelverk är skrivet för anställda och inte anpassat för företagare. Mer än 200.000 företagare omfattas inte av en inkomstförsäkring vid arbetslöshet, trots att man är med och finansierar densamma. För att inte behöva riskera att lämna hus och hem om man går från anställning till företagande behövs en mer förutsägbar arbetslöshetsförsäkring.

Ta del av SMÅA:s rapport nedan.

Välkommen till vårt seminarium: När ger vi företagaren samma trygghet som den anställde? idag klockan 09.00 på Dagens Industris scen i Almedalen, Donners plats 2. Vid seminariet deltar, förutom representanter för SMÅA en panel bestående av tre ledamöter från den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

 

premiebaserad arbetslöshetsförsäkring – en rapport från SMÅA

Dela det här

Facebook